Nem hiszed el, gáz helyett mivel fűtenek Árpádhalmon: egy intézményt sem kell bezárniuk

HelloVidék   
  Megosztom
Nem hiszed el, gáz helyett mivel fűtenek Árpádhalmon: egy intézményt sem kell bezárniuk

A Csongrád-Csanád megyei Árpádhalmon nem zárnak be intézményt az elszállt energiaköltségek miatt, írta a Délmagyar. A településen a gázfűtés csak biztonsági vésztartalék, a villamos energiával pedig eddig is nagyon spóroltak. Hogy mivel fűtenek?

Négy intézményünk van, az egészségházat is magába foglaló polgármesteri hivatal, az óvoda, az idősek napközije, ami jelenleg felújítás alatt áll, illetve a kastélyban a művelődési ház és könyvtár. Mind a négy helyszínen rendelkezünk gázfűtéssel, de ezeket már évek óta nem használjuk. Vegyes tüzelésű kazánokkal oldjuk meg a fűtést. A gázrendszerre azért van szükség, hogy ha valamilyen okból nem tudjuk használni a kazánt, például mert elromlik, akkor nem maradunk hidegben

– nyilatkozta a lapnak Vágó Miklós, Árpádhalom polgármestere.

Az önkormányzat a négy épület fűtésére két kazánfűtőt is alkalmaz, akik az intézmények melegéről gondoskodnak.

A fát két helyről szerezik be. Részben vásárolják, illetve folyamatosan gyűjtik a településen a hulladékfákat, gallyakat. A szalma- és kukoricabálák egy részét ugyancsak vásárolták, illetve adományként kapták a polgármester mezőgazdasági cégétől.

A polgármester szerint ezeknek elégnek kell lenni a télen, akkor is, ha nagyon hideg lesz.

Felállítottunk három hatalmas fóliasátrat, egyet az önkormányzat épülete mellett, kettőt pedig az idősek napközije kertjében. Így az időjárás viszontagságaitól is megvédjük a bálákat, magyarán nem áznak el

– mondta Vágó Miklós. Hozzátette, így még az árrobbanás előtti árhoz viszonyítva is csak töredékébe kerül a fűtés, mintha gázzal fűtenének.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

rezsi

spórolás

gazdaság

rezsiköltség