Nem hiszed el, gáz helyett mivel fűtenek Árpádhalmon: egy intézményt sem kell bezárniuk

HelloVidék   
  Megosztom
Nem hiszed el, gáz helyett mivel fűtenek Árpádhalmon: egy intézményt sem kell bezárniuk

A Csongrád-Csanád megyei Árpádhalmon nem zárnak be intézményt az elszállt energiaköltségek miatt, írta a Délmagyar. A településen a gázfűtés csak biztonsági vésztartalék, a villamos energiával pedig eddig is nagyon spóroltak. Hogy mivel fűtenek?

Négy intézményünk van, az egészségházat is magába foglaló polgármesteri hivatal, az óvoda, az idősek napközije, ami jelenleg felújítás alatt áll, illetve a kastélyban a művelődési ház és könyvtár. Mind a négy helyszínen rendelkezünk gázfűtéssel, de ezeket már évek óta nem használjuk. Vegyes tüzelésű kazánokkal oldjuk meg a fűtést. A gázrendszerre azért van szükség, hogy ha valamilyen okból nem tudjuk használni a kazánt, például mert elromlik, akkor nem maradunk hidegben

– nyilatkozta a lapnak Vágó Miklós, Árpádhalom polgármestere.

Az önkormányzat a négy épület fűtésére két kazánfűtőt is alkalmaz, akik az intézmények melegéről gondoskodnak.

A fát két helyről szerezik be. Részben vásárolják, illetve folyamatosan gyűjtik a településen a hulladékfákat, gallyakat. A szalma- és kukoricabálák egy részét ugyancsak vásárolták, illetve adományként kapták a polgármester mezőgazdasági cégétől.

A polgármester szerint ezeknek elégnek kell lenni a télen, akkor is, ha nagyon hideg lesz.

Felállítottunk három hatalmas fóliasátrat, egyet az önkormányzat épülete mellett, kettőt pedig az idősek napközije kertjében. Így az időjárás viszontagságaitól is megvédjük a bálákat, magyarán nem áznak el

– mondta Vágó Miklós. Hozzátette, így még az árrobbanás előtti árhoz viszonyítva is csak töredékébe kerül a fűtés, mintha gázzal fűtenének.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? IGEN, VAN! MEGÉRI VÁLTANI

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes szémlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

rezsi

spórolás

gazdaság

rezsiköltség