Razziát tartott a NAV: közel 390 millió forintnyi autót foglaltak le

MTI   
  Megosztom
Razziát tartott a NAV: közel 390 millió forintnyi autót foglaltak le

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az online számlarendszer és az áfabevallások adatainak összevetésével három használtautó-kereskedő cégnél anomáliát talált, és az ellenőrzéskor csaknem 390 millió forint értékben foglalt le haszongépjárműveket.

A NAV azt közölte, hogy a kockázatelemzési rendszerük ellenőrzésre javasolt egy autókereskedő céget, ugyanis az online számlarendszer adatait az áfabevallásokkal összevetve komoly eltérés mutatkozott. Hozzátették, hogy a vállalat a revízió hatására benyújtotta bevallásait, de tartozásait nem fizette meg, ráadásul két másik partnerével is hasonló gondok voltak. A revizorok kiterjesztették a vizsgálatot, és mivel a három cég együttesen jelentős tartozást halmozott fel, elindult a végrehajtás. A NAV végül 73 gépjárművet foglalt le csaknem 390 millió forint értékben.

A gépjárművek egy részét már értékesítették mintegy 100 millió forintért, de a többi lefoglalt jármű értékesítése is folyamatos

- áll a NAV közleményében.

Címlapkép: Getty Images

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovdék

nav

nemzeti adó- és vámhivatal

autó

kereskedő