Települések sora marad rendőr nélkül: 130 őrsöt zárnak be az energiaválság miatt

HelloVidék   
  Megosztom
Települések sora marad rendőr nélkül: 130 őrsöt zárnak be az energiaválság miatt

Rendőrőrsöket, körzeti megbízotti irodákat, kollégiumokat zárt be az energiatakarékosság miatt a múlt héten az Országos Rendőrfőkapitányság: csaknem 130 épületet. Összesen 112 rendőrségi épületet ezek közül ideiglenesen energiatakarékossági okokból, 17-et pedig véglegesen – hangzott el az RTL Híradójában. Az ott dolgozók másik épületben vagy másik településen dolgozhatnak tovább.

A Független Rendőrszakszervezet főtitkára szerint pedig gond lehet abból, hogy több település is rendőrőrs nélkül marad.

Akár 6-8-10 település egységét is érintheti, hogy nincs rendőri szervezet a területükön. Ráadásul azért telepítették valamikor oda, hiszen szükség volt rendőri jelenlétre és ez most vagy nem lesz vagy ritkábban fognak tudni járőrözni

- mondta Pongó Géza.

A megmaradó épületeknél is takarékoskodni kell. A Zsaruellátó Egyesületnek rendőrök arról számoltak be, hogy sok helyen tilos például telefont tölteni, vagy vízmelegítőt használni, teát vagy kávét főzni. A független rendőrszakszervezet főtitkára szerint pedig gond lehet abból, hogy több település is rendőrőrs nélkül marad.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

rendőrség

rendőrök

független rendőrszakszervezet

zsaruellátó egyesület

rendőrőrs