Hálapénzt fogadott el: most vesztegetés gyanúja miatt nyomoznak a győri orvos ellen

24.hu   
  Megosztom
Hálapénzt fogadott el: most vesztegetés gyanúja miatt nyomoznak a győri orvos ellen

A bíróság négy hónapra bűnügyi felügyeletbe helyezte a győri Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórház egyik osztályvezető főorvosát. Ahogy a 24.hu írja, az orvos ellen most vesztegetés gyanúja miatt nyomoznak. 

Az ön által feltett kérdésekre az eljáró hatóság jogosult válaszolni, kérem, szíveskedjen ezen szervet megkeresni

– a portál megkeresésére ezt a választ adta a győri kórház főigazgatójától, Dr. Jávor Lászlótól.

Az esettel kapcsolatban a lap felkereste Dr. Szijjártó Lászlót, a Magyar Orvosi Kamara Győr-Moson-Sopron Megyei Területi Szervezetének elnökét, aki elmondta, amint a konkrét ügyről tudomást szerzett, felvette a kapcsolatot az intézménnyel, hogy tájékozódjon az esetről.

Az ügyben az etikai vizsgálatot első fokon a megyei kamara etikai bizottsága folytatja le, ők fognak döntést hozni, vétett-e az illető kolléga a szabályok ellen

- mondta az elnök.

A vesztegetéssel gyanúsított orvos kamarai tagsága nem szűnik meg automatikusan a büntetőeljárás miatt. Etikai eljárás akkor indul, ha valaki bejelentést tesz a gyanúsított, büntetőeljárás alá vont kamarai tag ellen. Amennyiben az orvosi kamara tisztviselői tudomást szereznek erről, akkor hivatalból bejelentést tesznek róla a megyei etikai bizottságnál, amely a MOK vezetésétől független testületként működik. Jelen esetben mint területileg illetékes kamarai elnök, levelet írtam a győri kórház főigazgatójának. Amint erre hivatalos választ kapunk, utána fogok az etikai bizottsághoz fordulni. Informálisan úgy értesültem, hogy az illető kolléga már nem dolgozik a kórházban

- magyarázta Szijjártó László. Hozzátette, friss számokat nem tud mondani, de tapasztalatai szerint az utóbbi két évben számottevően csökkent a pénzelfogadási hajlandóság az orvosoknál.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hálapénz

orvos

győr

kórház