Hálapénzt fogadott el: most vesztegetés gyanúja miatt nyomoznak a győri orvos ellen

24.hu   
  Megosztom
Hálapénzt fogadott el: most vesztegetés gyanúja miatt nyomoznak a győri orvos ellen

A bíróság négy hónapra bűnügyi felügyeletbe helyezte a győri Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórház egyik osztályvezető főorvosát. Ahogy a 24.hu írja, az orvos ellen most vesztegetés gyanúja miatt nyomoznak. 

Az ön által feltett kérdésekre az eljáró hatóság jogosult válaszolni, kérem, szíveskedjen ezen szervet megkeresni

– a portál megkeresésére ezt a választ adta a győri kórház főigazgatójától, Dr. Jávor Lászlótól.

Az esettel kapcsolatban a lap felkereste Dr. Szijjártó Lászlót, a Magyar Orvosi Kamara Győr-Moson-Sopron Megyei Területi Szervezetének elnökét, aki elmondta, amint a konkrét ügyről tudomást szerzett, felvette a kapcsolatot az intézménnyel, hogy tájékozódjon az esetről.

Az ügyben az etikai vizsgálatot első fokon a megyei kamara etikai bizottsága folytatja le, ők fognak döntést hozni, vétett-e az illető kolléga a szabályok ellen

- mondta az elnök.

A vesztegetéssel gyanúsított orvos kamarai tagsága nem szűnik meg automatikusan a büntetőeljárás miatt. Etikai eljárás akkor indul, ha valaki bejelentést tesz a gyanúsított, büntetőeljárás alá vont kamarai tag ellen. Amennyiben az orvosi kamara tisztviselői tudomást szereznek erről, akkor hivatalból bejelentést tesznek róla a megyei etikai bizottságnál, amely a MOK vezetésétől független testületként működik. Jelen esetben mint területileg illetékes kamarai elnök, levelet írtam a győri kórház főigazgatójának. Amint erre hivatalos választ kapunk, utána fogok az etikai bizottsághoz fordulni. Informálisan úgy értesültem, hogy az illető kolléga már nem dolgozik a kórházban

- magyarázta Szijjártó László. Hozzátette, friss számokat nem tud mondani, de tapasztalatai szerint az utóbbi két évben számottevően csökkent a pénzelfogadási hajlandóság az orvosoknál.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hálapénz

orvos

győr

kórház