Rossz hír a téli sport szerelmeseinek: ezek a hazai sípályák biztosan nem nyitnak ki idén

HelloVidék   
  Megosztom
Rossz hír a téli sport szerelmeseinek: ezek a hazai sípályák biztosan nem nyitnak ki idén

Kilenc hazai sípályán van működőképes felvonó, ezek közül hármon biztosan nem lehet idén síelni – közölte a Síelők.hu. A bérletárakról még nem érkezett infó, de azt már tudni lehet, mely sípályákon nem indítják be a lifteket.


 

Jelenleg 9 hazai sípályán van működőképes felvonó, ezek közül három helyen biztosan nem lesz síszezon, de ennek oka nem az energiaárak drágulása - írta a Síelők.hu.

A Kékestetői Sícentrum technikai okok miatt nem tud kinyitni

Ahogy a lap megjegyezte, a történet hosszú és szövevényes, de a lényeg, hogy nem tudják megoldani a a Kékestetőn a hóágyúk vízellátását, ezáltal a sípályák behavazását. A mátrai síterep már a 2021-22-es szezonban sem tudta fogadni a síelni vágyókat, csak a síiskola mini köteles felvonója üzemelt fenn a Toronynál.

Végtelenül szomorú ez, ismerve a hely kivételes adottságait. Az 1014 méteres Kékestető az ország csúcsa, innen indult egykor hazánk leghosszabb, és sokak szerint a legjobb sípálya, melyen egykor a Veronika-réten túl egészen Mátraházáig csúszhattunk. Ez sajnos már úgy tűnik, örökre a múlté.

- írták.

Dobogókő évek óta hóhiánnyal küzd, a síelés lehetőségét csak intenzív hóágyúzással lehetne újrateremteni. Jelenleg átmeneti állapot van, a régi liftet már megszüntették, de új építése még nem kezdődött meg, tehát itt biztosan nem lesz idén síszezon. A régi tányéros felvonó oszlopai még állnak, de a drótkötélpályát és a fordítókorongot lebontották. A közeljövőben ülőlift építését, hóágyúrendszer üzembe helyezését és további fejlesztéseket terveznek itt.

A többi hazai pálya, Eplény, Mátraszentistván, Visegrád, Sátoraljaújhely, Bánkút és Pécs készülnek a téli szezonra. Nagy lehetőséget kaptak a magyarországi síterepek (is) azáltal, hogy hosszabb lesz a téli szünet: december 22-től január 8-ig fog tartani. Január első hetében biztosan a szokásosnál is többen keresik majd fel a sípályákat.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

sielés

hazai sípálya

időjárás

gazdaság

sport

téli sport