Újabb díjakat söpörtek be a vidéki gazdák: idén hárman részesültek a nívós kitüntetésben

HelloVidék   
  Megosztom
Újabb díjakat söpörtek be a vidéki gazdák: idén hárman részesültek a nívós kitüntetésben

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) országos küldöttgyűlését december 13-án tartották, Gödöllőn. A rendezvényen ismertették: Előházi Irén, Patkós Lajos és Szabó Mária Eszter Károlyi Sándor-díjban részesült.


 


 

A kamara 2019-ben döntött a Károlyi Sándor-díj megállapításáról. Az agrárgazdaság, az élelmiszeripar vagy a vidékfejlesztés területén elért kiváló teljesítmény és magas színvonalon végzett szakmai tevékenység elismeréséül évente legfeljebb három személy részesülhet ebben a kitüntetésben. Idén – a javaslattevő bizottság egyhangú szakmai álláspontjával egyetértésben – a NAK Országos Elnöksége a Károlyi Sándor-díjat Előházi Irénnek, Patkós Lajosnak és Szabó Mária Eszternek ítélte oda. A díjazottakról szóló döntést a kamara december 13-i országos küldöttgyűlésén ismertették.

Előházi Irén az Egri Malom Zrt. vezérigazgatója: aktívan részt vesz a NAK Heves Megyei Szervezetének életében, annak munkáját önzetlenül segíti. A Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem jótékonysági programban az általa vezetett malom a búza megőrlését, a liszt zsákolását, valamint tárolását évek óta ingyenesen végzi, továbbá a kiszállításnál is jelentős segítséget nyújt. Rendszeresen részt vesz a kamara által szervezett aktivitásokban, programokban.

Patkós Lajos, a NAK Jász-Nagykun-Szolnok megyei alelnöke, a mezőtúri gazdakör alapító tagja és elnöke. A kezdetektől eredményesen szervezi a gazdakör munkáját, példamutatásával mindig maga mellé tudta állítani a térség gazdálkodóit. Hosszú ideje Mezőtúr önkormányzati képviselője, éveken át alpolgármesterként is tevékenykedett. A megyei gazdaköri elnökség tagja. Családi gazdaságában példamutató fejlesztéseket végzett, mezőgazdasági gépészmérnök végzettségéhez hűen a legmodernebb technológiát alkalmazza. Minden esetben elkötelezetten kiáll a gazdák érdekeiért, fáradhatatlanul dolgozott és dolgozik a gazdatársadalomért.

Szabó Mária Eszter a Tiszaszentimrei Mg. Kft. ügyvezetője: harmincöt éve dolgozik mezőgazdasági területen. A Középtiszai Állami Gazdaságban kezdte, munkaügyi, majd pénzügyi vonalon, később könyvelőként. A gazdaság privatizációját követően az utódvállalatoknál dolgozott; több éve irányítja a Tiszaszentimrei Mg. Kft.-t. A társaság fő tevékenysége a sertéstenyésztés, emellett szürkemarha-állományt tartanak fenn, valamint növénytermesztéssel és szolgáltatással foglalkoznak. Számos környékbeli gazdálkodóval működik együtt. Munkája egyik jelentős eredményének tartja, hogy a nagyüzemi gazdálkodási forma megőrzésével számos munkavállaló találhatta meg a helyét hosszú távon náluk.

Forrás: NAK

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

díj

nak

agrárium

mezőgazdaság

károlyi sándor-díj