Újabb díjakat söpörtek be a vidéki gazdák: idén hárman részesültek a nívós kitüntetésben

HelloVidék   
  Megosztom
Újabb díjakat söpörtek be a vidéki gazdák: idén hárman részesültek a nívós kitüntetésben

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) országos küldöttgyűlését december 13-án tartották, Gödöllőn. A rendezvényen ismertették: Előházi Irén, Patkós Lajos és Szabó Mária Eszter Károlyi Sándor-díjban részesült.


 


 

A kamara 2019-ben döntött a Károlyi Sándor-díj megállapításáról. Az agrárgazdaság, az élelmiszeripar vagy a vidékfejlesztés területén elért kiváló teljesítmény és magas színvonalon végzett szakmai tevékenység elismeréséül évente legfeljebb három személy részesülhet ebben a kitüntetésben. Idén – a javaslattevő bizottság egyhangú szakmai álláspontjával egyetértésben – a NAK Országos Elnöksége a Károlyi Sándor-díjat Előházi Irénnek, Patkós Lajosnak és Szabó Mária Eszternek ítélte oda. A díjazottakról szóló döntést a kamara december 13-i országos küldöttgyűlésén ismertették.

Előházi Irén az Egri Malom Zrt. vezérigazgatója: aktívan részt vesz a NAK Heves Megyei Szervezetének életében, annak munkáját önzetlenül segíti. A Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem jótékonysági programban az általa vezetett malom a búza megőrlését, a liszt zsákolását, valamint tárolását évek óta ingyenesen végzi, továbbá a kiszállításnál is jelentős segítséget nyújt. Rendszeresen részt vesz a kamara által szervezett aktivitásokban, programokban.

Patkós Lajos, a NAK Jász-Nagykun-Szolnok megyei alelnöke, a mezőtúri gazdakör alapító tagja és elnöke. A kezdetektől eredményesen szervezi a gazdakör munkáját, példamutatásával mindig maga mellé tudta állítani a térség gazdálkodóit. Hosszú ideje Mezőtúr önkormányzati képviselője, éveken át alpolgármesterként is tevékenykedett. A megyei gazdaköri elnökség tagja. Családi gazdaságában példamutató fejlesztéseket végzett, mezőgazdasági gépészmérnök végzettségéhez hűen a legmodernebb technológiát alkalmazza. Minden esetben elkötelezetten kiáll a gazdák érdekeiért, fáradhatatlanul dolgozott és dolgozik a gazdatársadalomért.

Szabó Mária Eszter a Tiszaszentimrei Mg. Kft. ügyvezetője: harmincöt éve dolgozik mezőgazdasági területen. A Középtiszai Állami Gazdaságban kezdte, munkaügyi, majd pénzügyi vonalon, később könyvelőként. A gazdaság privatizációját követően az utódvállalatoknál dolgozott; több éve irányítja a Tiszaszentimrei Mg. Kft.-t. A társaság fő tevékenysége a sertéstenyésztés, emellett szürkemarha-állományt tartanak fenn, valamint növénytermesztéssel és szolgáltatással foglalkoznak. Számos környékbeli gazdálkodóval működik együtt. Munkája egyik jelentős eredményének tartja, hogy a nagyüzemi gazdálkodási forma megőrzésével számos munkavállaló találhatta meg a helyét hosszú távon náluk.

Forrás: NAK

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

díj

nak

agrárium

mezőgazdaság

károlyi sándor-díj