Egyre-másra nyitnak újra a vidéki posták: itt a lista azokról, ahol már meglépték

HelloVidék   
  Megosztom
Egyre-másra nyitnak újra a vidéki posták: itt a lista azokról, ahol már meglépték

Önkormányzati támogatásokkal vidéken is egyre-másra nyitnak újra postákat. Pécsen és Kaposváron is kinyitnak olyan postahivatalok, amelyeket nemrég bezárt a Magyar Posta - írta cikkében a Telex.

A Telex információja szerint Kaposváron például a négy bezárt postahivatalból kettő fog majd kinyitni január első felében. Itt is megegyezett az önkormányzat a Magyar Postával, 32 millió forintot adnak azért, hogy Kaposfüred és Toponár városrészben működjenek a hivatalok. Az itt lakóknak hat kilométert kellett volna utazniuk a legközelebbi postáig. Szita Károly polgármester (Fidesz–KDNP) azt mondta, megítélése szerint a Posta nem minden szempontot vett figyelembe a hivatalok bezárásakor.

Pécsen is hasonló a helyzet, az önkormányzat összesen 81 millió forintot fizet azért, hogy újranyisson és legalább másfél éven át üzemeljen három postahivatal.

Az MTI azt írta a pécsi önkormányzat közleményére hivatkozva, hogy a keleti városrészben lévő Puskin téri, a lakótelepekkel tarkított déli városrészben lévő Illyés Gyula utcai, valamint a keleti külső városrészben található pécs-hirdi postahivatal nyit újra. Még egyről tárgyalnak, de megállapodás eddig nem született.

Az üzemeltető Magyar Posta Zrt. korábban 18 pécsi postahivatalból tízet bezárt – közlésük szerint a működésüket ideiglenesen szüneteltetik az energiafelhasználás csökkentéséért.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

magyar posta

bezárási hullám

gazdaság

rezsicsökkentés