Egyre-másra nyitnak újra a vidéki posták: itt a lista azokról, ahol már meglépték

HelloVidék   
  Megosztom
Egyre-másra nyitnak újra a vidéki posták: itt a lista azokról, ahol már meglépték

Önkormányzati támogatásokkal vidéken is egyre-másra nyitnak újra postákat. Pécsen és Kaposváron is kinyitnak olyan postahivatalok, amelyeket nemrég bezárt a Magyar Posta - írta cikkében a Telex.

A Telex információja szerint Kaposváron például a négy bezárt postahivatalból kettő fog majd kinyitni január első felében. Itt is megegyezett az önkormányzat a Magyar Postával, 32 millió forintot adnak azért, hogy Kaposfüred és Toponár városrészben működjenek a hivatalok. Az itt lakóknak hat kilométert kellett volna utazniuk a legközelebbi postáig. Szita Károly polgármester (Fidesz–KDNP) azt mondta, megítélése szerint a Posta nem minden szempontot vett figyelembe a hivatalok bezárásakor.

Pécsen is hasonló a helyzet, az önkormányzat összesen 81 millió forintot fizet azért, hogy újranyisson és legalább másfél éven át üzemeljen három postahivatal.

Az MTI azt írta a pécsi önkormányzat közleményére hivatkozva, hogy a keleti városrészben lévő Puskin téri, a lakótelepekkel tarkított déli városrészben lévő Illyés Gyula utcai, valamint a keleti külső városrészben található pécs-hirdi postahivatal nyit újra. Még egyről tárgyalnak, de megállapodás eddig nem született.

Az üzemeltető Magyar Posta Zrt. korábban 18 pécsi postahivatalból tízet bezárt – közlésük szerint a működésüket ideiglenesen szüneteltetik az energiafelhasználás csökkentéséért.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 45 318 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 13,6 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 45 639 forintos törlesztőt (THM 13,95%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

magyar posta

bezárási hullám

gazdaság

rezsicsökkentés