Egyre-másra nyitnak újra a vidéki posták: itt a lista azokról, ahol már meglépték

HelloVidék   
  Megosztom
Egyre-másra nyitnak újra a vidéki posták: itt a lista azokról, ahol már meglépték

Önkormányzati támogatásokkal vidéken is egyre-másra nyitnak újra postákat. Pécsen és Kaposváron is kinyitnak olyan postahivatalok, amelyeket nemrég bezárt a Magyar Posta - írta cikkében a Telex.

A Telex információja szerint Kaposváron például a négy bezárt postahivatalból kettő fog majd kinyitni január első felében. Itt is megegyezett az önkormányzat a Magyar Postával, 32 millió forintot adnak azért, hogy Kaposfüred és Toponár városrészben működjenek a hivatalok. Az itt lakóknak hat kilométert kellett volna utazniuk a legközelebbi postáig. Szita Károly polgármester (Fidesz–KDNP) azt mondta, megítélése szerint a Posta nem minden szempontot vett figyelembe a hivatalok bezárásakor.

Pécsen is hasonló a helyzet, az önkormányzat összesen 81 millió forintot fizet azért, hogy újranyisson és legalább másfél éven át üzemeljen három postahivatal.

Az MTI azt írta a pécsi önkormányzat közleményére hivatkozva, hogy a keleti városrészben lévő Puskin téri, a lakótelepekkel tarkított déli városrészben lévő Illyés Gyula utcai, valamint a keleti külső városrészben található pécs-hirdi postahivatal nyit újra. Még egyről tárgyalnak, de megállapodás eddig nem született.

Az üzemeltető Magyar Posta Zrt. korábban 18 pécsi postahivatalból tízet bezárt – közlésük szerint a működésüket ideiglenesen szüneteltetik az energiafelhasználás csökkentéséért.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

magyar posta

bezárási hullám

gazdaság

rezsicsökkentés