Orbán Viktor bejelentette: fontos változásokra számíthatnak a magyar a családok

HelloVidék   
  Megosztom
Orbán Viktor bejelentette: fontos változásokra számíthatnak a magyar a családok

Fontos bejelentést tett karácsonyi interjújában a miniszterelnök: változások lesznek a családtámogatások rendszerében, de pontosabb részleteket egyelőre nem közölt.


 


 

A családtámogatásokat is megemlítette Orbán Viktor a Magyar Nemzetnek adott karácsonyi interjújában. A miniszterelnök elárulta, hogy a CSOK rendszerét biztosan megtartják, ám szakmai javaslatok alapján valószínűleg változások lesznek, írja a Pénzcentrum.

A családtámogatás többi eleme viszont megmarad, sőt bővül. A fiatalok jelenleg 25 éves korukig nem fizetnek a keresményük után jövedelemadót. Mostantól azok a nők, akik gyermeket vállalnak, harmincéves korukig kaphatják ezt a kedvezményt, tehát bővítjük a családtámogatás rendszerét. Felmenő rendszerben - fogalmazott a miniszterelnök.

Orbán Viktort megkérdezték Matolcsy György december elején elmondott, a kormány pénzügyi politikáját meglehetősen élesen kritizáló beszédéről is. A miniszterelnök szerint meg lehet azt érteni, ha Matolcsy most keményebben fogalmaz, mert a jegybank elnökeként nagyon nehéz helyzetben van, és súlyos döntéseket kell hoznia.

Ez valóban szokatlan. De csak annyit jelent, hogy a jegybank elnöke nehéz helyzetben van. A törvény hozzá rendeli az infláció kezelésének a feladatát, és most nemcsak Magyarországon, hanem egész Európában különösen magas az infláció. Ráadásul a jegybank egy olyan megoldást választott, amely kamatemeléssel, magas kamatszinttel jár, és a vállalkozói világ ezen a szinten már nem tud létezni, húszszázalékos kamatokat nem lehet kitermelni. Ha pedig nincs hitelezés, akkor a gazdasági szereplők bajba kerülnek, ezért az ő irányukból is óriási a nyomás a jegybankon. Az én helyzetem sem könnyű, de Matolcsy Györgyé még nehezebb. És ha ilyenkor az ember a nyilvánosság előtt unortodox viselkedésmódot választ, azt is meg lehet érteni

- mondta erről Orbán Viktor.

Címlapkép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

orbán viktor

karácsonyi interjú

családtámogatások

karácsony

csok