Orbán Viktor bejelentette: fontos változásokra számíthatnak a magyar a családok

HelloVidék   
  Megosztom
Orbán Viktor bejelentette: fontos változásokra számíthatnak a magyar a családok

Fontos bejelentést tett karácsonyi interjújában a miniszterelnök: változások lesznek a családtámogatások rendszerében, de pontosabb részleteket egyelőre nem közölt.


 


 

A családtámogatásokat is megemlítette Orbán Viktor a Magyar Nemzetnek adott karácsonyi interjújában. A miniszterelnök elárulta, hogy a CSOK rendszerét biztosan megtartják, ám szakmai javaslatok alapján valószínűleg változások lesznek, írja a Pénzcentrum.

A családtámogatás többi eleme viszont megmarad, sőt bővül. A fiatalok jelenleg 25 éves korukig nem fizetnek a keresményük után jövedelemadót. Mostantól azok a nők, akik gyermeket vállalnak, harmincéves korukig kaphatják ezt a kedvezményt, tehát bővítjük a családtámogatás rendszerét. Felmenő rendszerben - fogalmazott a miniszterelnök.

Orbán Viktort megkérdezték Matolcsy György december elején elmondott, a kormány pénzügyi politikáját meglehetősen élesen kritizáló beszédéről is. A miniszterelnök szerint meg lehet azt érteni, ha Matolcsy most keményebben fogalmaz, mert a jegybank elnökeként nagyon nehéz helyzetben van, és súlyos döntéseket kell hoznia.

Ez valóban szokatlan. De csak annyit jelent, hogy a jegybank elnöke nehéz helyzetben van. A törvény hozzá rendeli az infláció kezelésének a feladatát, és most nemcsak Magyarországon, hanem egész Európában különösen magas az infláció. Ráadásul a jegybank egy olyan megoldást választott, amely kamatemeléssel, magas kamatszinttel jár, és a vállalkozói világ ezen a szinten már nem tud létezni, húszszázalékos kamatokat nem lehet kitermelni. Ha pedig nincs hitelezés, akkor a gazdasági szereplők bajba kerülnek, ezért az ő irányukból is óriási a nyomás a jegybankon. Az én helyzetem sem könnyű, de Matolcsy Györgyé még nehezebb. És ha ilyenkor az ember a nyilvánosság előtt unortodox viselkedésmódot választ, azt is meg lehet érteni

- mondta erről Orbán Viktor.

Címlapkép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

orbán viktor

karácsonyi interjú

családtámogatások

karácsony

csok