Eldőlt, hivatalos: ez lesz a CSOK-kal, a babaváróval és az otthonfelújítási támogatással 2023-ban

Pénzcentrum   
  Megosztom
Eldőlt, hivatalos: ez lesz a CSOK-kal, a babaváróval és az otthonfelújítási támogatással 2023-ban

2022. december 28-án, szerdán este megjelent a rendelet a Magyar Közlönyben, mely a családtámogatások sorsáról szól: e szerint még két évig, 2024. december 31-ig lehet őket igényelni. Az otthonfelújítási támogatás kivételével tehát mindegyiket meghosszabbította a kormány - írta a Pénzcentrum. 

A szerdán megjelent rendelet rögzíti, hogy a babaváró hitel, a falusi CSOK, az 5%-os lakásvásárlási és a 27%-os lakásépítési áfa visszatérítése, valamint a nagycsaládosok autóvásárlási kedvezménye is 2024. december 31-ig igényelhető.

A miniszterelnök korábban már beszélt a családtámogatások meghosszabbításának tervéről, mostantól azonban már hivatalos az új határidő. Pedig az év végéhez közeledve már több bank is felfüggesztette a babaváró igénylésének lehetőségét a bizonytalanság miatt, vagy tájékoztatást tettek ki a teendőkkel kapcsolatban.

Úgy tűnik, hogy az otthonfelújítási támogatásnak vége van december 31-ével, a támogatási kérelmet eddig nyújthatják be az igénylők, ezt ugyanis nem hosszabbította meg a kormány.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 45 318 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 13,6 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 45 639 forintos törlesztőt (THM 13,95%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

csok

babaváró

otthonfelújítás