Eldőlt, hivatalos: ez lesz a CSOK-kal, a babaváróval és az otthonfelújítási támogatással 2023-ban

Pénzcentrum   
  Megosztom
Eldőlt, hivatalos: ez lesz a CSOK-kal, a babaváróval és az otthonfelújítási támogatással 2023-ban

2022. december 28-án, szerdán este megjelent a rendelet a Magyar Közlönyben, mely a családtámogatások sorsáról szól: e szerint még két évig, 2024. december 31-ig lehet őket igényelni. Az otthonfelújítási támogatás kivételével tehát mindegyiket meghosszabbította a kormány - írta a Pénzcentrum. 

A szerdán megjelent rendelet rögzíti, hogy a babaváró hitel, a falusi CSOK, az 5%-os lakásvásárlási és a 27%-os lakásépítési áfa visszatérítése, valamint a nagycsaládosok autóvásárlási kedvezménye is 2024. december 31-ig igényelhető.

A miniszterelnök korábban már beszélt a családtámogatások meghosszabbításának tervéről, mostantól azonban már hivatalos az új határidő. Pedig az év végéhez közeledve már több bank is felfüggesztette a babaváró igénylésének lehetőségét a bizonytalanság miatt, vagy tájékoztatást tettek ki a teendőkkel kapcsolatban.

Úgy tűnik, hogy az otthonfelújítási támogatásnak vége van december 31-ével, a támogatási kérelmet eddig nyújthatják be az igénylők, ezt ugyanis nem hosszabbította meg a kormány.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

csok

babaváró

otthonfelújítás