Itt a kormány új rendelete: ez történik januártól az árstoppos termékekkel

HelloVidék   
  Megosztom
Itt a kormány új rendelete: ez történik januártól az árstoppos termékekkel

Szerdán jelent meg a Magyar Közlönyben a rendelet, ami kötelezi a boltokat, hogy kétszer annyi ársapkás árucikket tartsanak készleten, mint amennyi átlagosan akkor volt, amikor az árakat befagyasztották. Január 13-án lép életbe a rendelet.

A kereskedőknek azt is rendelet írta elő, hogy ezekből a termékekből – mint tojásból, krumpliból, 2,8 százalékos tejből – az adott nap átlagos készletének megfelelő mennyiséget kell a boltban tartania, de januártól duplázniuk kell az eddigi mennyiséget.

- írja a Magyar Közlöny.

Idén novemberben a krumplira és a tojásra rakott ársapkát a kormány, mindkét terméknél erősen érezhető az áruhiány, tavaly a liszt, a napraforgóolaj, a sertéshús, a csirkehús, a 2,8 százalékos tej és kristálycukor vált árstopos termékké.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

árstop

áruhiány

rendelet

magyar közlöny