Itt a kormány új rendelete: ez történik januártól az árstoppos termékekkel

HelloVidék   
  Megosztom
Itt a kormány új rendelete: ez történik januártól az árstoppos termékekkel

Szerdán jelent meg a Magyar Közlönyben a rendelet, ami kötelezi a boltokat, hogy kétszer annyi ársapkás árucikket tartsanak készleten, mint amennyi átlagosan akkor volt, amikor az árakat befagyasztották. Január 13-án lép életbe a rendelet.

A kereskedőknek azt is rendelet írta elő, hogy ezekből a termékekből – mint tojásból, krumpliból, 2,8 százalékos tejből – az adott nap átlagos készletének megfelelő mennyiséget kell a boltban tartania, de januártól duplázniuk kell az eddigi mennyiséget.

- írja a Magyar Közlöny.

Idén novemberben a krumplira és a tojásra rakott ársapkát a kormány, mindkét terméknél erősen érezhető az áruhiány, tavaly a liszt, a napraforgóolaj, a sertéshús, a csirkehús, a 2,8 százalékos tej és kristálycukor vált árstopos termékké.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

árstop

áruhiány

rendelet

magyar közlöny