Versenyben az áruházláncok: mutatjuk, ki végzett idén a dobogón

Világgazdaság   
  Megosztom
Versenyben az áruházláncok: mutatjuk, ki végzett idén a dobogón

Padlóra küldte 2022 a kiskereskedelmi szektort. Az élelmiszer-értékesítés szörnyű eredményeket mutatott, az összesített számokat pedig az üzemanyag-értékesítés húzta fel. Ahogy a Világgazdaság írja, a piaci folyamatok szövevényességét jelzi, hogy a KSH kiigazított és a nyers adatai között a szokásosnál is nagyobb az eltérés.


 

Ahogy arról a lap beszámolt, a kiskereskedelmi vállalati szektort a kisebb alapterületű diszkontok és szupermarketek térnyerése jellemezte, a piacon ma a Lidl számít vezetőnek, a társaságot a SPAR követi és a Tesco a harmadik a helyezett. Utóbbi 2022-ben kissé visszakapaszkodott, de a régi árbevétel alapján mutatott pozícióját meg sem tudta közelíteni.

És ez még nem minden: az elmúlt évtizedben folyamatosan csökkent az üzletek száma, ám a pandémia hozta kényszerű leállások némileg felgyorsították a folyamatot. Elmondható, hogy a 2022-es év sem kedvez a piacnak, vagyis az üzletek számának visszaesése gyorsulni fog.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

kereskedelem

élelmiszer-étékesítés

lidl

spar

tesco

áruházak