Versenyben az áruházláncok: mutatjuk, ki végzett idén a dobogón

Világgazdaság   
  Megosztom
Versenyben az áruházláncok: mutatjuk, ki végzett idén a dobogón

Padlóra küldte 2022 a kiskereskedelmi szektort. Az élelmiszer-értékesítés szörnyű eredményeket mutatott, az összesített számokat pedig az üzemanyag-értékesítés húzta fel. Ahogy a Világgazdaság írja, a piaci folyamatok szövevényességét jelzi, hogy a KSH kiigazított és a nyers adatai között a szokásosnál is nagyobb az eltérés.


 

Ahogy arról a lap beszámolt, a kiskereskedelmi vállalati szektort a kisebb alapterületű diszkontok és szupermarketek térnyerése jellemezte, a piacon ma a Lidl számít vezetőnek, a társaságot a SPAR követi és a Tesco a harmadik a helyezett. Utóbbi 2022-ben kissé visszakapaszkodott, de a régi árbevétel alapján mutatott pozícióját meg sem tudta közelíteni.

És ez még nem minden: az elmúlt évtizedben folyamatosan csökkent az üzletek száma, ám a pandémia hozta kényszerű leállások némileg felgyorsították a folyamatot. Elmondható, hogy a 2022-es év sem kedvez a piacnak, vagyis az üzletek számának visszaesése gyorsulni fog.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 45 318 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 13,6 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 45 639 forintos törlesztőt (THM 13,95%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

kereskedelem

élelmiszer-étékesítés

lidl

spar

tesco

áruházak