Megrohamozzák a mozikat a magyarok: ezekre a filmekre kíváncsi most mindenki

HelloVidék   
  Megosztom
Megrohamozzák a mozikat a magyarok: ezekre a filmekre kíváncsi most mindenki

Második hete tarol a mozikban James Cameron új filmje, az Avatar: A víz útja. A folytatás, amelyre 13 évet kellett várni, 2022. december 15-én került a magyar mozikba, azóta már megközelítette a milliárdos összbevételt. Eddig több mint 453 ezer jegyet váltottak rá, sokan 3D-ben, hiszen ebben a filmben sokkal inkább a látványon, mint a történeten van a hangsúly. Az IMAX 3D hétvégi vetítéseire pedig szabályosan elkapkodják a jegyeket, derül ki a Pénzcentrum írásából.

A Filmforgalmazók Egyesületének statisztikái szerint több éves távlatban is kiemelkedő, amit az Avatar folytatása a mozikban produkált az elmúlt héten. A nyitóhéten 524,8 millió forint bevételt hozott - ezzel ugyan a nyár közepi számokat nem szárnyalta túl, viszont jelentleg a Víz útja gyakorlatilag egyedüli blockbusterként viszi a hátán a boltot. Nyáron nemcsak a Thor 4 debütált egyedül, amikor olyan kiugró volt az eredmény, hanem még futott a vásznakon a Top Gun: Maverick és az új Jurassic World-film is. Az Avatar 2 segítségével pedig megtörtént a mozikban az is, ami a járvány óta egyszer sem tudott: a karácsonyt megelőző hét kiugró bevételeit követően a két ünnep közötti időszakban további növekedés mutatkozott:

Az Avatar 2 esetében ez a szám 2 202 forint, amiből arra következtethetünk, hogy ezt a filmet jellemzően plázamoziban, vagy magasabb árkategóriájú vetítésen - 3D, IMAX - tekintik meg az érdeklődők. Ez nem is meglepő, tekintve, hogy 2009-ben az Avatar első részének nagy újítása volt a 3D-s látványvilág, ez volt a fő vonzereje. A folytatásnak pedig nem titkolt célja volt ezt az azóta továbbfejlesztett technológiát újfent kihasználni.

A heti toplista második helyezettje az Avatar 2 után a Csizmás, a kandúr: Az utolsó kívánság lett, azonban ez a film ötödannyi nézőt sem vonzott, mint a James Cameron-filmje, pedig karácsony táján mindig van egy-egy animációs film, amelyre a családosok jegyet váltanak. Hozzá kell tenni, hogy a Shrek spinoffja sem most debütált, a premier még december 8-án volt. A harmadik helyet az I Wanna Dance With Somebody – Whitney Houston története szerezte meg.

Ezen a héten, január 5-én kerül a mozikba többek között Guy Ritchi új akcióvígjátéka Jason Stathammel a főszerepben, a Fortune hadművelet - A nagy átverés, a Gátlástalan örökösök című vígjáték-dráma, A jövő bűnei című sci-fi horror Cronenbergtől Vigo Mortensennel, és a Nyolc hegy című dráma gyerekkori barátok újratalálkozásáról, mely a Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon díjat is nyert.

A Cinema City mozilánc hivatalos nyitvatartása

A HelloVidek a minap írt a vidéki mozik helyzetéről, a Cinema City láncok esetében máshogy alakul a mozibajárás, mint az art moziknál, a nyitvatartások is erősen eltérőek lehetnek náluk településenként és mozikként.

Most, az iskolai szünet (január 8-ig) alatt még minden mozink hétvégi nyitvatartással üzemel, azaz 10h-tól várja a nézőket. Utána pedig az alábbiak szerint, azaz a régi, megszokott nyitvatartással működünk: hétköznap az első film a Cinema City Aréna, Mammut, Allee és Westend esetében déltől indul. A vidéki összes Cinema City moziban, valamint, a Duna Pláza és Campona multiplexekben hétköznap 13-tól kezdjük az első előadást. Hétvégén minden moziban továbbra is 10:00-tól kezdődik az első vetítés

- tájékoztatta a HelloVidéket Buda Andrea, a mozilánc kommunikációs igazgatója.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

mozik

cinema city

avatar

film

filmipar