Ez aztán a jó hír rengeteg magyar fiatalnak! Így változnak idén a különböző támogatások

HelloVidék/MTI   
  Megosztom
Ez aztán a jó hír rengeteg magyar fiatalnak! Így változnak idén a különböző támogatások

A korábbi 50 ezer forintról 58 ezer forintra emelkedett januártól az első sikeres nyelvvizsga díjához nyújtott kormányzati támogatás - közölte a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) fiatalokért felelős helyettes államtitkára szerdán az M1-en.

Ugyanez igaz a fiatalok jogosítványszerzésének támogatására is - folytatta, hozzátéve: a sikeres KRESZ vizsga díját 25 ezer forintos értékhatárig visszafizetik a húsz év alattiaknak, de aki kisgyermekkel van otthon - legyen szó akár egy gyeden lévő nagyszülőről - korhatár nélkül élhet a támogatási formával, írja a Pénzcentrum.

A helyettes államtitkár az elmúlt évek egyik legfontosabb, legemblematikusabb intézkedésének nevezte a 25 év alattiak személyijövedelemadó-mentességét, amellyel a kormány 2022 januárjától segíti a fiatalok munkaerőpiacra lépését. Rámutatott: ennek a támogatási formának folytatása is van azok számára, akik családalapításban gondolkodnak, hiszen ettől az évtől valamennyi harminc év alatti édesanya mentesül az szja megfizetése alól.

A 2008 óta futó Nemzeti Tehetség Programra is utalt, amely keretében eddig összesen 19 ezer projekt kapott támogatást 33 milliárd forint értékben, és évente 300-350 ezer tehetséges fiatalt érnek el a program révén - összegezte. A helyettes államtitkár jelezte továbbá, hogy hamarosan meghirdetik a Gyermek- és Ifjúsági Alapprogram soron következő pályázatait is. Tájékoztatása szerint 2023-ban a lelki egészség témája kerül középpontba, ezért olyan ifjúsági szervezetek pályázatait várják, amelyek programjában ez a tematika megjelenik.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

fiatalok

támogatás

nagy-vargha zsófia

kulturális és innovációs minisztérium

államtitkár