Figyelem, indul az egyedülálló képzés: így lehetsz te is keresett drónpilóta

HelloVidék   
  Megosztom
Figyelem, indul az egyedülálló képzés: így lehetsz te is keresett drónpilóta

Január végén indul a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem és az ABZ Drone Kft. közös növényvédelmi drónpilóta képzése Szarvason. A szakképesítés megszerzésével lehetőség nyílik növényvédelmi monitorozás és növényvédelmi kezelések drónnal történő elvégzésére.

A képzési tematika nemcsak a növényvédelmi, térinformatikai, jogi és repüléstechnikai ismereteket tartalmazza, hanem egyedülálló módon kiegészül a MATE Szent István Biztonságkutató Központja által oktatott, a kritikus infrastruktúrák és létfontosságú rendszerek védelmével kapcsolatos drónos alkalmazásokkal is.

Az elméleti képzések és a számítógépes térinformatikai munkaállomások a MATE kedden átadott szarvasi Öntözésfejlesztési bemutató gazdaság és képzési központjában lesznek.

A hiánypótló képzésre szép számú érdeklődő van, de a jelentkezésre még most is van lehetőség. Növényvédelmi drónpilóta képzésben egyetem ilyen mélységig még nem vett részt piaci partnerrel közösen

- mondta a beruházás átadóján Dr. Gyuricza Csaba rektor.

A dél-alföldi régióban ez az első növényvédelmi drónpilóta képzés, amelyre éves szinten akár 250 hallgatót is tudunk fogadni – hangsúlyozta Török Gyula, az ABZ Drone Kft. ügyvezetője. A cég hét éve foglalkozik a drónok mezőgazdasági felhasználásával és több mint 500 drónpilótát képeztek ezideáig.

Dr. Bozán Csaba projektvezető, a MATE Öntözési és Vízgazdálkodási Kutatóközpontjának vezetője az MTI-nek elmondta, a végzett drónpilóták az általuk felvett adatokat ki is tudják majd értékelni, így léphetnek egyet a precíziós gazdálkodás irányába.

Napjainkban a drónok szerepe vitathatatlan; mezőgazdasági, építőipari, biztonságtechnikai, valamint rend- és polgárvédelmi felhasználásuk egyaránt kiemelt fontosságú, ezért a MATE Szent István Biztonságkutató Központja által koordinált együttműködés révén elérhető képzésen szerezhető tudás piaci értéke is rendkívüli.

További információk és jelentkezés: https://abzdrone.com/novenyvedelmi-dronpilota/; Tel.: +36 70 938 5484, E-mail: office@abzdrone.com

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? IGEN, VAN! MEGÉRI VÁLTANI

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes szémlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

drón

drónpilóta

képzés

magyar agrár- és élettudományi egyetem

mate

szarvas