Figyelem, indul az egyedülálló képzés: így lehetsz te is keresett drónpilóta

HelloVidék   
  Megosztom
Figyelem, indul az egyedülálló képzés: így lehetsz te is keresett drónpilóta

Január végén indul a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem és az ABZ Drone Kft. közös növényvédelmi drónpilóta képzése Szarvason. A szakképesítés megszerzésével lehetőség nyílik növényvédelmi monitorozás és növényvédelmi kezelések drónnal történő elvégzésére.

A képzési tematika nemcsak a növényvédelmi, térinformatikai, jogi és repüléstechnikai ismereteket tartalmazza, hanem egyedülálló módon kiegészül a MATE Szent István Biztonságkutató Központja által oktatott, a kritikus infrastruktúrák és létfontosságú rendszerek védelmével kapcsolatos drónos alkalmazásokkal is.

Az elméleti képzések és a számítógépes térinformatikai munkaállomások a MATE kedden átadott szarvasi Öntözésfejlesztési bemutató gazdaság és képzési központjában lesznek.

A hiánypótló képzésre szép számú érdeklődő van, de a jelentkezésre még most is van lehetőség. Növényvédelmi drónpilóta képzésben egyetem ilyen mélységig még nem vett részt piaci partnerrel közösen

- mondta a beruházás átadóján Dr. Gyuricza Csaba rektor.

A dél-alföldi régióban ez az első növényvédelmi drónpilóta képzés, amelyre éves szinten akár 250 hallgatót is tudunk fogadni – hangsúlyozta Török Gyula, az ABZ Drone Kft. ügyvezetője. A cég hét éve foglalkozik a drónok mezőgazdasági felhasználásával és több mint 500 drónpilótát képeztek ezideáig.

Dr. Bozán Csaba projektvezető, a MATE Öntözési és Vízgazdálkodási Kutatóközpontjának vezetője az MTI-nek elmondta, a végzett drónpilóták az általuk felvett adatokat ki is tudják majd értékelni, így léphetnek egyet a precíziós gazdálkodás irányába.

Napjainkban a drónok szerepe vitathatatlan; mezőgazdasági, építőipari, biztonságtechnikai, valamint rend- és polgárvédelmi felhasználásuk egyaránt kiemelt fontosságú, ezért a MATE Szent István Biztonságkutató Központja által koordinált együttműködés révén elérhető képzésen szerezhető tudás piaci értéke is rendkívüli.

További információk és jelentkezés: https://abzdrone.com/novenyvedelmi-dronpilota/; Tel.: +36 70 938 5484, E-mail: office@abzdrone.com

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

drón

drónpilóta

képzés

magyar agrár- és élettudományi egyetem

mate

szarvas