Hiába a rendelet: egyes boltokban hiány van az árstopos termékekből

HelloVidék   
  Megosztom
Hiába a rendelet: egyes boltokban hiány van az árstopos termékekből

Üres polcokról küldtek felvételeket az RTL Híradó nézői. Ahogy a portál írja, hiába kell kétszer annyi árstopos terméket tartaniuk múlt csütörtök óta a boltoknak. A Nemzeti Kereskedelmi Szövetség szerint nem egyértelmű a rendelet, és ezért egyelőre nem duplázták meg a készleteket az üzletek. Az agrárminiszter az Indexnek kedden azt mondta, hatósági árak nélkül 30 százalékkal többet költenének élelmiszerre a legszegényebbek. A GKI szerint a miniszter téved.

Ahogy arról a híradó beszámolt, nézőik által küldött felvételeken jól látszik, hogy egyes boltokban üres polcok fogadják a vásárlókat. Ott, ahol tojásnak, lisztnek, vagy cukornak kellett volna lennie, nincs semmi, hiába kell kétszer annyi árstopos terméket tartaniuk a boltoknak múlt csütörtök óta.

Címlapkép: Getty Images

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 7,78 százalékos THM-el, és havi 121 083 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a Raiffeisen Banknál 8,4% a THM; az MKB Banknál 8,59%; a CIB Banknál 8,63%,  a Takarékbanknál Banknál pedig 8,77%; míg az Erste Banknál 9,41%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

árstop

árstopos élelmiszer

nemzeti kereskedelmi szövetség

gki

rtl híradó