Eljárás indult a szabolcsi vadászok ellen: súlyos büntetésre számíthatnak

MTI   
  Megosztom
Eljárás indult a szabolcsi vadászok ellen: súlyos büntetésre számíthatnak

Egy fokozottan védett barátkeselyű, valamint négy másik ragadozó madár elejtése miatt emelt vádat több vadász ellen a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség - közölte a főügyészség sajtószóvivője.

Szilágyi László közleményében azt írta, az első esetben az egyik szabolcsi gazdaság területén a fővadász utasítására két vadász 2021 nyarán csapdákat helyezett ki azért, hogy védett ragadozó madarakat fogjanak be, melyeket későbbiekben majd elpusztítanak.

Az egyik beosztott vadász három, míg társa egy védett madarat fogott be, majd azokat egy kazánban elégették, illetve egy részüket az országút mellett helyezték el úgy, mintha a madarak gázolás következtében pusztultak volna el

- ismertette.

A fővadász és egyik beosztottja a nyomozás során beismerő vallomást tett. Mivel segítették a hatóság munkáját, a velük szemben állatkínzás miatt indult eljárást az ügyészség egy évre felfüggesztette és elrendelte pártfogói felügyeletüket. Ezen kívül a fővadász kétmillió, beosztottja pedig 500 ezer forintot köteles fizetni egy madárkórházat üzemeltető alapítványnak

- közölte a sajtószóvivő.

A második esetben a gazdaság másik vadásza 2021 áprilisában egy vendégvadásszal fokozottan védett barátkeselyűt pillantott meg a határban. A vadász beleegyezésével a vendégvadász lelőtte a barátkeselyűt, ezután vették észre, hogy a madár testén jeladó van, amelyet bolgár állatvédők szereltek fel rá. Az állat tetemét megsemmisítették, a jeladót pedig a Tisza melletti bozótosban rejtették el.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

vadász

vadászok

büntetés

szabolcs-szatmár-bereg megye