Közel 500 milliós fejlesztés a borsodi településen: mutatjuk, mire költötték a pénzt

MTI   
  Megosztom
Közel 500 milliós fejlesztés a borsodi településen: mutatjuk, mire költötték a pénzt

A műanyagiparban tevékenykedő PoliCell Ipari-, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. 444,53 millió forint összköltségű fejlesztést hajtott végre Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei székhelyén, Borsodszirákon - közölte a társaság. 

A beruházáshoz a társaság a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program keretében 311,17 millió forint feltételesen vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert el. Közleményük szerint a tavaly év végén megvalósult beruházás eredményeként a cég új gépeket szerzett be és helyezett üzembe, melyek a csomagolóanyag-gyártási kapacitás bővítését teszik lehetővé. A társaság gyártó és kiszolgáló ingatlanjai is megújultak. A Policell Kft. weboldala szerint a berendezések gyártósorba illesztéséhez szükséges volt a gyártócsarnok bővítése. Az irodaház teljes felújítására pedig azért volt indokolt, mert az épület a 80-as évek óta nem esett át jelentős átalakításon.

Az ingatlan tetőszerkezetén kialakítottak egy 17,2 kW teljesítményű napelemrendszert, amely részben fedezni fogja az épület elektromos energiaellátását. A fejlesztések mellett vezetői és menedzsment-tanácsadást, valamint informatikai képzést is igénybe vesz a cég.

A projekt jelentős mértékben hozzájárult a hátrányos helyzetű edelényi járás munkahelymegtartó-képességének növeléséhez és a Policell Kft. 79 fős személyzetének megőrzéséhez

- írták.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

borsod-abaúj-zemplén megye

borsodszirák

fejlesztés

beruházás