Rengeteg magyar költötte erre a pénzét: csúcsot döntött a használtautó-piac tavaly

MTI   
  Megosztom
Rengeteg magyar költötte erre a pénzét: csúcsot döntött a használtautó-piac tavaly

A magyarországi használtautó-piacon az előzetes adatok szerint minden eddiginél több, közel 827 ezer személygépkocsi cserélt tulajdonost tavaly, ez 1,2 százalékkal meghaladja az egy évvel korábbit - közölte a JóAutók.hu, a Datahouse adatai alapján.

A portál szerint a forgalom növekedését segítette, hogy az újautó-piacon kialakult ellátási problémák a kereslet egy részét a használt autók piacára terelték. Hozzátették ugyanakkor, hogy hosszabb távon a hazai személygépkocsi-állomány folyamatos bővülése önmagában is élénkíti a használtautó-piacot. Míg 2012-ben a forgalomban lévő személygépkocsik száma nem érte el a 3 milliót, 2022 végére már meghaladta a 4,1 milliót.

A forgalomban lévő hazai személygépkocsik átlagéletkora 15 év felett jár, ami a használtautó-piacon gazdát cserélő járművek összetételében is megmutatkozik, tavaly az adásvételek több mint 75 százalékának tárgya legalább tízéves jármű volt.

A JóAutók.hu várakozása szerint az idei első fél évben fokozatosan normalizálódik az újautópiac, a vásárlók újra nagyobb készletekkel és rövidebb várólistákkal találkozhatnak majd. Ez a lecserélt autók révén élénkíteni fogja a használtautó-piacot. Emellett a használtautó-import is újra felfelé mozdulhat a tavalyi mélypontjáról. Mindezek hatására a JóAutók.hu további bővülésre számít a belföldi használt autók piacán, 2023-ban is van esélye az újabb csúcsdöntésnek.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

használtautó

használtautó vásárlás

használtautó-piac

használt autók