Itt a bejelentés: csoportos létszámleépítés jön a magyar áruházláncnál

Világgazdaság   
  Megosztom
Itt a bejelentés: csoportos létszámleépítés jön a magyar áruházláncnál

Az áruházlánc azzal magyarázta a döntést, hogy hatékonyabb irányítási struktúrát alakít ki. A legtöbb érintettnek felajánlanak új pozíciót.


 

Csoportos leépítésben vagyunk – erősítette meg a Világgazdaságnak a Tesco Magyarország. Ahogy a lap írja, piaci forrásokból értesültek úgy, hogy az áruházlánc az elmúlt hetekben több elbocsátást jelentett be. Arra viszont nem reagáltak, hogy hány dolgozóra vonatkozik a döntés. Mivel viszont hivatalosan is csoportos leépítésről van szó, nagyjából becsülhető az érintettek köre, ahogy a lap írja, ökölszabály szerint a háromszáz vagy annál több munkavállalót foglalkoztató esetén a legalább harminc főt érintő elbocsátás minősül csoportos leépítésnek.

Ugyanakkor a cég felhívta a figyelmet arra is, hogy a csoportos leépítés csak technikailag igaz. Mert bár az átalakításban érintettek létszáma eléri a meghatározott mértéket, ezért azt be kellett jelenteni a hatóságok felé, de a gyakorlatban minimális lesz azon munkatársak száma, akiknek nem tudnak új pozíciót felajánlani.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 45 318 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 13,6 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 45 639 forintos törlesztőt (THM 13,95%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

tesco

leépítés

elbocsátás

áruházlánc