Itt a bejelentés: csoportos létszámleépítés jön a magyar áruházláncnál

Világgazdaság   
  Megosztom
Itt a bejelentés: csoportos létszámleépítés jön a magyar áruházláncnál

Az áruházlánc azzal magyarázta a döntést, hogy hatékonyabb irányítási struktúrát alakít ki. A legtöbb érintettnek felajánlanak új pozíciót.


 

Csoportos leépítésben vagyunk – erősítette meg a Világgazdaságnak a Tesco Magyarország. Ahogy a lap írja, piaci forrásokból értesültek úgy, hogy az áruházlánc az elmúlt hetekben több elbocsátást jelentett be. Arra viszont nem reagáltak, hogy hány dolgozóra vonatkozik a döntés. Mivel viszont hivatalosan is csoportos leépítésről van szó, nagyjából becsülhető az érintettek köre, ahogy a lap írja, ökölszabály szerint a háromszáz vagy annál több munkavállalót foglalkoztató esetén a legalább harminc főt érintő elbocsátás minősül csoportos leépítésnek.

Ugyanakkor a cég felhívta a figyelmet arra is, hogy a csoportos leépítés csak technikailag igaz. Mert bár az átalakításban érintettek létszáma eléri a meghatározott mértéket, ezért azt be kellett jelenteni a hatóságok felé, de a gyakorlatban minimális lesz azon munkatársak száma, akiknek nem tudnak új pozíciót felajánlani.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

tesco

leépítés

elbocsátás

áruházlánc