Bődületes tanárhiánnyal kezdődik az év: rengeteg az üres munkahely, egyre mérgesebb a helyzet

Pénzcentrum   
  Megosztom
Bődületes tanárhiánnyal kezdődik az év: rengeteg az üres munkahely, egyre mérgesebb a helyzet

2023 elején is több száz pedagógust keresnek Magyarországon iskolákba, óvodákban. Igaz, a közszféra hivatalos állásportálján most jóval kevesebb a meghirdetett állás, mint tavaly ilyenkor. Ezzel együtt is nagy hiány mutatkozik matematika és informatikus tanárokból, de országszerte keresnek óvodapedagógusokat is, számolt be róla a Pénzcentrum.

Ahogy a portál írja, 2023 harmadik hetében a hivatalos csatornán keresztül 166 tanárt, 50 tanítót, és 150 óvodapedagógust keresnek a magyar iskolákban és óvodákban. A friss adatok szerint

a legégetőbb tanárhiány Pest megyében van, illetve Budapesten. A listát Csongrád, Heves és Tolna megye folytatja, itt összesen 5-5-5 nyitott pozícióra toboroznak jelenleg.

A tanítók esetében is a legtöbb állás Pest megyében van, második legtöbb pedig Budapesten, a lista harmadik helyén pedig Szabolcs-Szatmár-Bereg megye áll.

Az óvodapedagógusokkal kapcsolatban kicsit másabb a helyzet, itt egyetlen megye kivételével mindenhol van élő pozíció, ráadásul összességében annyi, ami alig marad el a meghirdetett tanárállások számától. A legtöbb óvodapedagógust Pest megyében keresik, a második legtöbbet Budapesten, a harmadik helyen pedig holtversenyben Heves és Borsod-Abaúj-Zemplém megye áll.

Milyen szakok esetében legégetőbb a tanárhiány? Miylenek a fizetések? Milyen most a közhangukat? További részletek a Pénzcentrum cikkében olvashatók.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

tanárhiány

pedagógushiány

pénzcentrum