Forrongó hangulat Komáromban: jöhet az újabb akkumulátorgyár?

Portfolio   
  Megosztom
Forrongó hangulat Komáromban: jöhet az újabb akkumulátorgyár?

Mindenféle részletezés nélkül nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánítaná a kormány a komáromi ipari park bővítését. Nem tudni, hogy mi épül a térségben, de a helyiek gyanúja szerint egy újabb akkumulátorokat gyártó üzem fejlesztésére készülhetnek.

Még január közepén került fel a Külgazdasági és Külügyminisztérium honlapjára társadalmi egyeztetésre egy újabb rendelettervezet, amely a komáromi ipari park bővítésének nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánításáról szól. Ahogy a Portfolio írja, a javaslat azt nem részletezi, hogy pontosan milyen üzem épülhet a területen, mindössze felsorolja, hogy mely területeket csatolnák az ipari parkhoz. Mindösszesen annyiban merül ki a kormányzati indoklása, hogy

A portál több helyi forrást is megkeresett, azonban konkrét információval senki nem rendelkezik a beruházást illetően. A lapnak több komáromi forrása is azt mondta, arra számítanak, hogy a már jelenlévő akkumulátorgyártó- és járműipari beszállító cégek bővíthetik a kapacitásukat. Viszont sokan számítanak a már említett dél-koreai SK újabb fejlesztésére - bár hivatalosa a vállalat már be is jelentette Iváncsára létesítendő harmadik gyártóüzemét -, mások pedig az Inzi Controls beruházását tartják valószínűnek. Hivatalosan egyik fél sem számolt be hasonló lépésekre.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

akkumulátorgyár

komárom

bővítés

ipari park

fejlesztés

beruházás