Ne lepődj meg: újításra készül a Volánbusz, ezen a vonalon tesztelik a rendszert

HelloVidék   
  Megosztom
Ne lepődj meg: újításra készül a Volánbusz, ezen a vonalon tesztelik a rendszert

A bankkártyás fizetés lehetőségét vizsgálja a Volánbusz a BudapestBaja vonalon
közlekedő autóbuszokon - adta hírül a Volánbusz.

A személyszállítási szolgáltatások hatékonyabb ellátását célzó integrált utastájékoztatási, jegyértékesítési és forgalomirányítási rendszer (Helyközi Közösségi Közlekedési Információs Rendszer, HKIR) fejlesztését célzó projekt során a Volánbusz autóbusz-állományát fedélzeti eszközökkel látták el. Ezek funkcióinak bővítésével 2023. január 30-tól február 26-ig – pilot működés keretében – a bankkártyás fizetés is lehetővé válik egyes járműveken.

A Volánbusz 10 darab, a Baja–Budapest vonalon közlekedő, tavaly forgalomba állított Mercedes-Benz Intouro M autóbuszon vizsgálja pilot üzemben a szolgáltatást. A bankkártyás fizetés lehetősége tovább növeli az új buszok szolgáltatási színvonalát. Az érintett vonalon közlekedő további járműveken egyelőre nem lesz lehetőség bankkártyás fizetésre.

Fotó: Volánbusz
Fotó: Volánbusz

A Volánbusz fő célkitűzése a biztonságos, fenntartható, kiváló színvonalú utaskiszolgálás, amit a nagyarányú jármű-fiatalítási program és a vasúti közlekedéssel összehangolt menetrendi kínálat mellett többek között az értékesítési felületek fejlesztésével, az értékesítési szolgáltatások bővítésével kíván elérni. A társaság bízik abban, hogy a bankkártyás fizetési lehetőség bevezetését célzó projekt is hozzájárul ahhoz, hogy egyre többen vegyék igénybe a közösségi közlekedési eszközöket.

Kérjük tisztelt utasainkat, hogy a pilot időszak alatt segítsék autóbusz-vezetőink munkáját: a jegy megváltásakor jelezzék előre bankkártyás fizetési igényüket. A pilottal kapcsolatos észrevételeiket, tapasztalataikat a kartyasfizetes@volanbusz.hu elektronikus levélcímen várjuk

- írták a sajtóközleményben.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

bankkártya

bankártya-fizetés

volánbusz