Készültség Zala megyében: folyamatosan ellenőrzik az árvízvédelmi töltéseket

MTI   
  Megosztom
Készültség Zala megyében: folyamatosan ellenőrzik az árvízvédelmi töltéseket

A Kerka eddig részben hiányos vagy nem megfelelő magasságú árvízvédelmi töltését magasítják és egészítik ki a Zala megyei Kerkaszentkirályon - közölte az önkormányzat.

A település belterületének védelmét szolgáló munkálatokra csaknem 175 millió forintot fordíthat az önkormányzat az Európai Unió és a magyar állam által a Széchenyi 2020 program keretéből biztosított TOP-forrás jóvoltából.

Az árvízi kockázatok csökkentése érdekében a Kerka bal partján lévő, mintegy 710 méter hosszúságú, nem megfelelő magasságú és helyenként hiányos töltést állítják helyre, illetve a mértékadó árvízszintnek megfelelő magasságúra és koronaszélességűre építik át. Ezzel együtt a Margitmajor településrészt védő, 770 méter hosszúságú árvízvédelmi töltéssé építik át az eddig ott lévő depóniát.

A várhatóan március végére befejeződő fejlesztésnek köszönhetően a töltések magassága megfelel majd a mértékadó árvízszintnek, védelmet nyújtva ezzel Kerkaszentkirály és Margitmajor településrész lakóinak és értékeiknek.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

zala megye

árvízvédelem

kerkaszentkirály