Remekeltek a magyar diákok a nemzetközi versenyen: Észak-Magyaroszágon rendezték a döntőt

HelloVidék   
  Megosztom
Remekeltek a magyar diákok a nemzetközi versenyen: Észak-Magyaroszágon rendezték a döntőt

Robotot építettek, programoztak, valamint egy általuk kidolgozott innovatív energetikai megoldást is bemutattak a 9–16 éves fiatalokból álló, egymással versenyző csapatok a FIRST LEGO League regionális döntőjében Miskolcon. A nemzetközi vetélkedőn évről évre a világ több mint száz országában mintegy félmillió gyermek vesz részt az óvodásoktól, a középiskolásokig. Az egyes korosztályokban világszerte ugyanazokat a feladatokat kell megoldaniuk a versenyzőknek. Az idei téma az energetika volt.

A verseny célja, hogy a fiatalok játékos formában sajátítsanak el műszaki és természettudományos ismereteket. A résztvevők megismerkednek a programozással, a robotokkal, a mesterséges intelligenciával, és más kompetenciákkal, mint az időgazdálkodás, az együttműködés vagy a hatékony kommunikáció. A feladatok lehetőséget adnak a szabad kísérletezésre, fejlesztik a fiatalok kritikai gondolkodását és kreatív problémamegoldó készségét a jövő kompetenciáit építő tevékenységeken keresztül.

A jövő nem a robotoké, hanem azoké, akik megépítik, és programozzák azokat. A verseny megrendezésével szeretnénk segíteni a régióban élő fiataloknak, hogy megismerjék és megszeressék azokat az eszközöket, megoldásokat, kompetenciákat, amelyek a jövőt formálják. A Boschnál fontosnak tartjuk, hogy a következő generáció már most részese legyen az innovációnak, a jövő kollégái nyitottak és felkészültek legyenek, amikor eljön az idő, hogy munkába álljanak

- mondta Fükő László, a regionális selejtezőt szervező miskolci Robert Bosch Power Tool Kft. ügyvezető igazgatója.

A Bosch egyik alapértéke a tehetséggondozás. A miskolci kéziszerszámgyár a térség meghatározó ipari szereplőjeként felelősséget vállal a gyermekek szakmai orientációjában és a jövő kompetenciáinak fejlesztésében. Részt vesz a duális képzésben, így a miskolci szakiskolások a Bosch kéziszerszámgyárában, a közös működtetésű tanműhelyekben is tanulnak. Emellett a vállalat gyakornoki programjába is várja a fiatalokat.

A miskolci Bosch kéziszerszámgyár nem csupán a FIRST LEGO League világverseny regionális döntőjét szervezi, hanem azt is felméri, hogyan tudja szakmai ismeretekkel és eszközökkel támogatni a térség iskoláit, az induló csapatokat, hogy minél több diák érdeklődését keltse fel a műszaki és természettudományok iránt.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

bosch

miskolc

robotika

robotépítés

first lego league

verseny

középiskolások

diákok