837 millió forint ment felújításra Miskolcon: ezek a lakások újultak meg

MTI   
  Megosztom
837 millió forint ment felújításra Miskolcon: ezek a lakások újultak meg

Szociális bérlakásokat korszerűsítettek Miskolcon - a projekt befejeződéséről az önkormányzat számolt be. 

Azt írták, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program támogatásával befejeződött a Miskolc város leromlott városi területeinek rehabilitációja - Vasgyári program című projekt, amelynek célja a területen található önkormányzati tulajdonú szociális bérlakások korszerűsítése, komfortfokozatának növelése és műszaki megújítása volt.

Negyvenkét önkormányzati szociális bérlakás újult meg, javítva ezzel a lakók életkörülményeit. A Vasgyárban 2018 év végéig tíz lakást újult meg, 32 lakás pedig 2021-ben és 2022-ben a Harmadik, a Puskin, a Gózon Lajos, a Glanzer Miksa, a Kerpely Antal, a Lónyai Menyhért és az Alsószinva utcában.

A lakások általános felújítása mellett, fürdőszobákat és WC-ket alakítottak ki, valamint kicserélték a nyílászárókat is. A felújított ingatlanok egy része társasházi környezetben található, így nemcsak a lakások, hanem az érintett osztatlan közös társasházi részek is megújultak

- írták.

A projekt részeként megújult a Vasgyári úton található Közösségi ház és a telkét körülvevő park. A beruházás teljes mértékben az Európai Unió és a magyar állam támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg, 837 millió forintból.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

miskolc

önkormányzat

felújítás

bérlakás