837 millió forint ment felújításra Miskolcon: ezek a lakások újultak meg

MTI   
  Megosztom
837 millió forint ment felújításra Miskolcon: ezek a lakások újultak meg

Szociális bérlakásokat korszerűsítettek Miskolcon - a projekt befejeződéséről az önkormányzat számolt be. 

Azt írták, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program támogatásával befejeződött a Miskolc város leromlott városi területeinek rehabilitációja - Vasgyári program című projekt, amelynek célja a területen található önkormányzati tulajdonú szociális bérlakások korszerűsítése, komfortfokozatának növelése és műszaki megújítása volt.

Negyvenkét önkormányzati szociális bérlakás újult meg, javítva ezzel a lakók életkörülményeit. A Vasgyárban 2018 év végéig tíz lakást újult meg, 32 lakás pedig 2021-ben és 2022-ben a Harmadik, a Puskin, a Gózon Lajos, a Glanzer Miksa, a Kerpely Antal, a Lónyai Menyhért és az Alsószinva utcában.

A lakások általános felújítása mellett, fürdőszobákat és WC-ket alakítottak ki, valamint kicserélték a nyílászárókat is. A felújított ingatlanok egy része társasházi környezetben található, így nemcsak a lakások, hanem az érintett osztatlan közös társasházi részek is megújultak

- írták.

A projekt részeként megújult a Vasgyári úton található Közösségi ház és a telkét körülvevő park. A beruházás teljes mértékben az Európai Unió és a magyar állam támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg, 837 millió forintból.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

miskolc

önkormányzat

felújítás

bérlakás