Javult a járványhelyzet? Ezekben a megyékben enyhítették a korlátozásokat

MTI   
  Megosztom
Javult a járványhelyzet? Ezekben a megyékben enyhítették a korlátozásokat

Javult a járványügyi helyzet a madárinfluenzával érintett területeken, ezért február 1-jétől enyhítések léptek életbe Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád és Békés vármegye korlátozás alatt nem álló területein a vizes élőhelyek, állandó vizes terület közelében található állattartó telepekre vonatkozó betelepítési szabályokban - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) csütörtökön a honlapján.

A tájékoztatás szerint a legfontosabb változás, hogy azon telepeken, ahol a 2022 őszén kezdődött madárinfluenza járványban nem történt kitörés és egy vizes élőhely szélétől számított 1-3 kilométer közötti zónában találhatók, megindulhat a baromfi betelepítés, amennyiben az nem fóliasátorba történik.

Korábban január 19-től április 30-ig terjedő időszakra Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád és Békés vármegye korlátozás alatt már nem álló területeire, a telepek újra fertőződésének megakadályozása érdekében, speciális járványvédelmi szabályokat rendelt el az országos főállatorvos.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

madárinfluenza

korlátozás

enyhítés

bács-kiskun megye

csongrád-csanád megye

békés megye