Javult a járványhelyzet? Ezekben a megyékben enyhítették a korlátozásokat

MTI   
  Megosztom
Javult a járványhelyzet? Ezekben a megyékben enyhítették a korlátozásokat

Javult a járványügyi helyzet a madárinfluenzával érintett területeken, ezért február 1-jétől enyhítések léptek életbe Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád és Békés vármegye korlátozás alatt nem álló területein a vizes élőhelyek, állandó vizes terület közelében található állattartó telepekre vonatkozó betelepítési szabályokban - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) csütörtökön a honlapján.

A tájékoztatás szerint a legfontosabb változás, hogy azon telepeken, ahol a 2022 őszén kezdődött madárinfluenza járványban nem történt kitörés és egy vizes élőhely szélétől számított 1-3 kilométer közötti zónában találhatók, megindulhat a baromfi betelepítés, amennyiben az nem fóliasátorba történik.

Korábban január 19-től április 30-ig terjedő időszakra Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád és Békés vármegye korlátozás alatt már nem álló területeire, a telepek újra fertőződésének megakadályozása érdekében, speciális járványvédelmi szabályokat rendelt el az országos főállatorvos.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

madárinfluenza

korlátozás

enyhítés

bács-kiskun megye

csongrád-csanád megye

békés megye