Ezt nem tesszük zsebre: így húz le róluk súlyos pénzeket a saját bankjuk

Pénzcentrum   
  Megosztom
Ezt nem tesszük zsebre: így húz le róluk súlyos pénzeket a saját bankjuk

Az elmúlt évtizedben jócskán megdrágult a bankolás Magyarországon. A költségek emelkedése ráadásul a Pénzcentrum által kikért adatok szerint végig dinamikus volt, tehát ez a tendencia nem csupán az utóbbi néhány válságos év sajátja.

15-20 százalékkal drágulhat a bankolás, a tavaly kivetett különadó hatására minden korábbinál több cég emelhet tarifát - vélik a szakértők. És hiába az ingyenes kártyás fizetés és a havi két ingyenes felvétel, a számlavezetés és az egyéb költségek az utóbbi években is sokat drágultak. A Pénzcentrum kíváncsi volt, hogy pontosan mekkora mértékben is, ezért kikérte az erre vonatkozó hivatalos statisztikákat a Központi Statisztikai Hivataltól.

A Pénzcentrum elemzői szerint nagy probléma az is, hogy a magyarok nem is nagyon fordítanak figyelmet az ilyen passzív kiadásaikra, így hosszú ideig képesek ülni egy-egy rossz feltételeket nyújtó számlacsomagon és csak az éves számlakivonatokat látva hüledeznek azon, hogy mégis mire folyt el ennyi pénzük. Ez azonban igencsak felelőtlen magatartás, ugyanis a többség komoly összegeket spórolhatna meg egy új, kedvezőbb bankszámla nyitásával.

A cikk folytatása a Pénzcentrumon olvasható!

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

bank

pénzcentrum

gazdaság