Így hasznosítják újra a leselejtezett bicikliket vidéken: folyamatosan érkeznek az igénylések

MTI   
  Megosztom
Így hasznosítják újra a leselejtezett bicikliket vidéken: folyamatosan érkeznek az igénylések

Az ország legszegényebb falvaiban futnak tovább a korábbi Mol Bubi kerékpárok, ezeket térítésmentesen lehet kölcsönözni, vagy bizonyos esetekben jelképes bérleti díjért lehet tartós használatba venni a Felzárkózó települések programban dolgozó karitatív szervezetektől - közölte a Magyar Máltai Szeretetszolgálat. Közleményük szerint a Budapesten hét éven át használt biciklik a feliratok eltávolítása után - eddig - hetvenhét településen váltak elérhetővé, hogy a legelesettebb családok munkába, iskolába járását, hétköznapi ügyintézését segítsék.

A közösségi közlekedésből kivont, de az erős vázszerkezete és a defektmentes tömör gumikerekei miatt még sokáig használható bicikliket átnézik, elvégzik rajtuk az esetleges javításokat, majd megváltozott munkaképességű emberek eltávolítják róla a Bubi feliratot. A kétkerekű járművekből a Felzárkózó Települések programban közreműködő karitatív szervezetek igényei szerint

Az ország legelesettebb falvaiban ritkán jár tömegközlekedés, de az olyan alapellátásokért, mint a posta, az orvosi rendelő, a gyógyszertár, vagy a vegyesbolt, sokszor más településre kell átmenni. A kerékpárok továbbra is közösségi célokat szolgálnak: a járműveket a Jelenlét házában térítésmentesen lehet kölcsönözni, vagy bizonyos esetekben jelképes bérleti díjért tartós használatba venni. A lakossági felhasználáson túl a Jelenlét Pont alkalmazottai, a településen dolgozó közfoglalkoztatottak is rendszeresen használják a kerékpárokat, de gyakran igénybe vehetik a kisgyermekes családokat látogató a védőnők is.

A program helyszíneiről folyamatosan érkeznek az igénylések a Máltai Szeretetszolgálat tiszaroffi üzemébe, ahol újabb 280, használatra előkészített kerékpár vár kiszállításra, és még további 800 darabot alakítanak át a következő hónapokban.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

kerékpárok

falvak

legszegényebb falvak

máltai szeretetszolgálat

felzárkózó települések program