Megszólalt az E.ON a napelemesek ügyében: ezt üzeni azoknak, akik nulláznák a rezsit

HelloVidék   
  Megosztom
Megszólalt az E.ON a napelemesek ügyében: ezt üzeni azoknak, akik nulláznák a rezsit

Tavaly több mint 130 ezer naperőmű-létesítési igény érkezett a szolgáltatókhoz, ez nagyságrendileg annyi, mint az elmúlt tíz évben összesen. A rezsicsökkentés csökkentése, majd a napelem-korlátozás októberi bejelentése óriási megterhelést jelent a szolgáltatóknak, rengetegen várnak az engedélyekre. A napi.hu megkérdezte az E.ON hálózatokért felelős vezérigazgató-helyettesétől, Katona Ádámtól, hogy mire számíthatnak mindazok, akik továbbra is valamilyen válaszra várnak a szolgáltatójuktól.


 


 

Ahogy az E.ON hálózatokért felelős vezérigazgató-helyettese, Katona Ádám a napi.hu-nak elmondta, három problémakör is van, ami miatt tömegesen csúsznak az országban a napelemengedélyek:

  • a beérkezett tömeges igények feldolgozása – ezen átcsoportosítással, túlórával, digitalizációval, robotikával próbálnak úrrá lenni
  • a napelemes beruházások megvalósulása – ehhez alapanyagokra, inverterekre van szükség, amelyek ekkora mértékben nem állnak rendelkezésre
  • a napelemek csatlakoztatása a hálózatra.

Katona Ádám azt is közölte a lappal, hogy ezt az „elképesztő mértékű, robbanásszerű változást”, amit az igénybejelentések számában tapasztaltak, ezt „nem képes kisebb zökkenők nélkül” lekezelni az ügyfélszolgálat. Az E.ON hálózatokért felelős vezérigazgató-helyettese az ügyfelek megértését és türelmét kérte. Ígéreteket azonban azért nem tud tenni, merthogy ez a feldolgozás folyamatosan halad, és nagyon sok mindentől függ, hogy egy egyedi ügyféligény mikor kerül sorra – tette hozzá.

A megnövekedett feladatok miatt első körben átcsoportosították az ügyfélszolgálati tevékenységeiket, máshonnan vontak el erőforrást, valamint majdnem száz fővel bővítették is a kapacitásaikat. A hálózati területen összességében közel háromezer fő dolgozik, és ahhoz képest növelték meg a létszámot

- közölték még.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

napelem

napelem engedélyeztetési rendszer

rezsicsökkentés