Kiderült a titok: ezzel kereshetnek most rengeteg pénzt a mezőgazdászok

Agrárszektor   
  Megosztom
Kiderült a titok: ezzel kereshetnek most rengeteg pénzt a mezőgazdászok

A magyar agrárium legtöbb problémáját már nem csak a szakmabeliek ismerhetik. Az energiaválság, a klímaváltozás és az infláció mindenki életét megnehezíti, így persze a gazdálkodókét is. Ugyanakkor arról már kevesebb szó esik, hogy mit lehet kezdeni ezekkel az egyre csak növekvő kihívásokkal? Az kétségtelen, hogy senki sincsen könnyű helyzetben, viszont nyitottsággal, szakmaisággal és elhivatottsággal még ezekre is adhatnak választ a termelők és partnereik. Hogy hogyan, az az Agrárszektor cikkéből kiderül.

Mi lehet a titok?

Ahogy arról a portál írt, a nemesítésben óriási potenciál van, ezt kár is lenne vitatni. Ismert a kukorica genetikája, a vállalat szatymazi nemesítő telepéről célozottabban és rövidebb idő alatt tudnak speciális tulajdonságokkal rendelkező, magas terméspotenciálú és minőségű hibrideket biztosítani a magyar és a régiós termelőknek, amelyek a nagyigmándi vetőmagüzemükben kerülnek előállításra. A lap által kérdezett szakember szerint

Hatalmas lehetőség van a nemesítésben, az innovációban és digitalizációban is. Ezeket kell kihasználni, hiszen a gyakorlatba való bevezetésük több kihívásra adhat rövid távon is mérhető megoldást

- magyarázta Szalkai Gábor, a Bayer Hungária Kft. Közkapcsolati és Fenntarthatósági vezetője.

További részletek az Agrárszektor cikkében, ide kattintva olvasható.

Címlapkép: Getty Images

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 7,78 százalékos THM-el, és havi 121 083 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a Raiffeisen Banknál 8,4% a THM; az MKB Banknál 8,59%; a CIB Banknál 8,63%,  a Takarékbanknál Banknál pedig 8,77%; míg az Erste Banknál 9,41%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

agrárszektor

nemesítés

vetőmag

vetőmagpiac

agrárium