Kiderült a titok: ezzel kereshetnek most rengeteg pénzt a mezőgazdászok

Agrárszektor   
  Megosztom
Kiderült a titok: ezzel kereshetnek most rengeteg pénzt a mezőgazdászok

A magyar agrárium legtöbb problémáját már nem csak a szakmabeliek ismerhetik. Az energiaválság, a klímaváltozás és az infláció mindenki életét megnehezíti, így persze a gazdálkodókét is. Ugyanakkor arról már kevesebb szó esik, hogy mit lehet kezdeni ezekkel az egyre csak növekvő kihívásokkal? Az kétségtelen, hogy senki sincsen könnyű helyzetben, viszont nyitottsággal, szakmaisággal és elhivatottsággal még ezekre is adhatnak választ a termelők és partnereik. Hogy hogyan, az az Agrárszektor cikkéből kiderül.

Mi lehet a titok?

Ahogy arról a portál írt, a nemesítésben óriási potenciál van, ezt kár is lenne vitatni. Ismert a kukorica genetikája, a vállalat szatymazi nemesítő telepéről célozottabban és rövidebb idő alatt tudnak speciális tulajdonságokkal rendelkező, magas terméspotenciálú és minőségű hibrideket biztosítani a magyar és a régiós termelőknek, amelyek a nagyigmándi vetőmagüzemükben kerülnek előállításra. A lap által kérdezett szakember szerint

Hatalmas lehetőség van a nemesítésben, az innovációban és digitalizációban is. Ezeket kell kihasználni, hiszen a gyakorlatba való bevezetésük több kihívásra adhat rövid távon is mérhető megoldást

- magyarázta Szalkai Gábor, a Bayer Hungária Kft. Közkapcsolati és Fenntarthatósági vezetője.

További részletek az Agrárszektor cikkében, ide kattintva olvasható.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

agrárszektor

nemesítés

vetőmag

vetőmagpiac

agrárium