Kiderült a titok: ezzel kereshetnek most rengeteg pénzt a mezőgazdászok

Agrárszektor   
  Megosztom
Kiderült a titok: ezzel kereshetnek most rengeteg pénzt a mezőgazdászok

A magyar agrárium legtöbb problémáját már nem csak a szakmabeliek ismerhetik. Az energiaválság, a klímaváltozás és az infláció mindenki életét megnehezíti, így persze a gazdálkodókét is. Ugyanakkor arról már kevesebb szó esik, hogy mit lehet kezdeni ezekkel az egyre csak növekvő kihívásokkal? Az kétségtelen, hogy senki sincsen könnyű helyzetben, viszont nyitottsággal, szakmaisággal és elhivatottsággal még ezekre is adhatnak választ a termelők és partnereik. Hogy hogyan, az az Agrárszektor cikkéből kiderül.

Mi lehet a titok?

Ahogy arról a portál írt, a nemesítésben óriási potenciál van, ezt kár is lenne vitatni. Ismert a kukorica genetikája, a vállalat szatymazi nemesítő telepéről célozottabban és rövidebb idő alatt tudnak speciális tulajdonságokkal rendelkező, magas terméspotenciálú és minőségű hibrideket biztosítani a magyar és a régiós termelőknek, amelyek a nagyigmándi vetőmagüzemükben kerülnek előállításra. A lap által kérdezett szakember szerint

Hatalmas lehetőség van a nemesítésben, az innovációban és digitalizációban is. Ezeket kell kihasználni, hiszen a gyakorlatba való bevezetésük több kihívásra adhat rövid távon is mérhető megoldást

- magyarázta Szalkai Gábor, a Bayer Hungária Kft. Közkapcsolati és Fenntarthatósági vezetője.

További részletek az Agrárszektor cikkében, ide kattintva olvasható.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

agrárszektor

nemesítés

vetőmag

vetőmagpiac

agrárium