Eladó a vidék ikonikus toronyháza: mind a 117 lakása üres a 20 emeletes szellemtanyának

HelloVidék   
  Megosztom
Eladó a vidék ikonikus toronyháza: mind a 117 lakása üres a 20 emeletes szellemtanyának

Negyvenöt éve épült Miskolc ikonikus, 117 lakásos toronyháza. A város tulajdonában lévő Szentpéteri kapui húszemeletes épületre keres vevőt hirdetésben csaknem két esztendeje a Miskolc Holding Zrt., a jelek szerint sikertelenül - írta a Boon.

Felújítását, átépítését tervezték, pályázati pénz is lett volna rá, jelenleg elhagyatottan árválkodik a volt lakóépület - írta a Boon. Miskolc ikonikus toronyháza 1968-ben épült, 117 lakást tartalmazó lakóház kikiáltási árát korábban bruttó 622 millió forintban határozták meg, majd – miután egyetlen jelentkező sem akadt – egy 2021. január 27-én keletkezett polgármesteri döntéssel bruttó 560 millió forintra csökkentették a minimális árat.

Az volt az elképzelés, hogy apartmanházzá alakítják át, amely a városban letelepült cégek vezető beosztású dolgozóinak szolgált volna szálláshelyül. Az elképzelt projekt tervezett nettó összköltsége – akkori árakon – valamivel több volt 2 milliárd forintnál

- írták.

Ebből az összegből az államtól igényelt támogatás összege mintegy 1,6 milliárd forint volt, amely tartalmazott egy 197 millió forintnyi, két év alatt visszatérítendő állami támogatást is. Összességében a miskolci önkormányzatnak 659 millió forintjába került volna a projekt, így az elnyert állami támogatás fényében kezdték el kiüríteni az épületet.

A 2019. évi őszi önkormányzati választás után a miskolci városvezetés forráshiányra hivatkozva leállította a projektet, így az állami támogatásról is le kellett mondani. Ezt követően hirdették meg eladásra az ingatlant, ám az épület vevő hiányában azóta is szellemtanyaként árválkodik Miskolcon.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

toronyház

miskolc