Drasztikus változások jönnek: erre számíthat, aki kimondja a boldogító igent 2023-ban

HelloVidék   
  Megosztom
Drasztikus változások jönnek: erre számíthat, aki kimondja a boldogító igent 2023-ban

Annak ellenére, hogy lecseng a pandémiát követő esküvődömping, 2023-ban tovább drágul a boldogító igen – jelezte az amerikai Zola esküvőszervező vállalat. A cég úgy számol, hogy az idei évben átlagosan 29 ezer dollárba fog kerülni egy esküvő, szemben a 2022-es 28 ezer dollárral. A drágulás oka a magas infláció, ami felhajtja a nélkülözhetetlen élelmiszerek árát és a munkaerőköltségeket. Hazánkban 2022 ismét rekordot hozott a házasságkötések számában, több mint 70 ezer pár kelt egybe. Ezeknek a kétharmadából lett esküvő, lagzi.

A Ceremóniamester Szövetség elnöke a Világgazdaság megkeresésére elmondta, hogy a magyarországi folyamatok eltérnek attól, amit az Egyesült Államokban lehet látni. Tóth Mihály kifejtette, hogy hazánkban 2022 ismét rekordot hozott a házasságkötések számában, több mint 70 ezer pár házasodott. Ezeknek a kétharmadából lett esküvő. A szakember véleménye, hogy mivel az USA-ban nincsen CSOK, így ott nem meglepő, hogy a pandémia utáni esküvőboom végével kevesebb lesz a házasságkötés, de Magyarországon továbbra is magas lesz a ceremóniák száma az állami támogatások miatt.

Az iparági szereplők egyöntetűen az étkezési és munkaerőköltségeket jelölték meg a legnagyobb problémának. Az infláció ezt a két tényezőt drágítja a legjobban, miközben ezek azok a pontok, ahonnan a legkevesebbet lehet engedni a ceremónia minőségének romlása nélkül.

A virágok, a dekoráció és a helyszínek is drágulnak, de ezek olyan tényezők, ahol könnyű kompromisszumot kötni. Az ételnél és az italoknál viszont ez nem ilyen egyszerű, ráadásul kiszolgálószemélyzet nélkül sem működhet egy esküvő. Ezek a kiadások jelentik a legnagyobb problémát

- mondta el a szakember.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

esküvő

házasságkötés

esküvői költségek

ceremónia

ceremóniamester szövetség

tóth mihály