Drasztikus változások jönnek: erre számíthat, aki kimondja a boldogító igent 2023-ban

HelloVidék   
  Megosztom
Drasztikus változások jönnek: erre számíthat, aki kimondja a boldogító igent 2023-ban

Annak ellenére, hogy lecseng a pandémiát követő esküvődömping, 2023-ban tovább drágul a boldogító igen – jelezte az amerikai Zola esküvőszervező vállalat. A cég úgy számol, hogy az idei évben átlagosan 29 ezer dollárba fog kerülni egy esküvő, szemben a 2022-es 28 ezer dollárral. A drágulás oka a magas infláció, ami felhajtja a nélkülözhetetlen élelmiszerek árát és a munkaerőköltségeket. Hazánkban 2022 ismét rekordot hozott a házasságkötések számában, több mint 70 ezer pár kelt egybe. Ezeknek a kétharmadából lett esküvő, lagzi.

A Ceremóniamester Szövetség elnöke a Világgazdaság megkeresésére elmondta, hogy a magyarországi folyamatok eltérnek attól, amit az Egyesült Államokban lehet látni. Tóth Mihály kifejtette, hogy hazánkban 2022 ismét rekordot hozott a házasságkötések számában, több mint 70 ezer pár házasodott. Ezeknek a kétharmadából lett esküvő. A szakember véleménye, hogy mivel az USA-ban nincsen CSOK, így ott nem meglepő, hogy a pandémia utáni esküvőboom végével kevesebb lesz a házasságkötés, de Magyarországon továbbra is magas lesz a ceremóniák száma az állami támogatások miatt.

Az iparági szereplők egyöntetűen az étkezési és munkaerőköltségeket jelölték meg a legnagyobb problémának. Az infláció ezt a két tényezőt drágítja a legjobban, miközben ezek azok a pontok, ahonnan a legkevesebbet lehet engedni a ceremónia minőségének romlása nélkül.

A virágok, a dekoráció és a helyszínek is drágulnak, de ezek olyan tényezők, ahol könnyű kompromisszumot kötni. Az ételnél és az italoknál viszont ez nem ilyen egyszerű, ráadásul kiszolgálószemélyzet nélkül sem működhet egy esküvő. Ezek a kiadások jelentik a legnagyobb problémát

- mondta el a szakember.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

esküvő

házasságkötés

esküvői költségek

ceremónia

ceremóniamester szövetség

tóth mihály