Figyelmeztet a NAV: pórul járhat az adófizető, ha ezt nem tudja, itt az elrettentő példa

HelloVidék   
  Megosztom
Figyelmeztet a NAV: pórul járhat az adófizető, ha ezt nem tudja, itt az elrettentő példa

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) folyamatosan figyeli az online pénztárgépek bevételi adatait, és összeveti az Online Számla rendszer információival és a beadott bevallásokkal is. Így került az ellenőrzési szakterület látókörébe egy élelmiszerboltot működtető egyéni vállalkozó, aki áfabevallásában a kelleténél kevesebb bevételt tüntetett fel, szja- és járulékbevallásait pedig be sem nyújtotta.

Az adózót először levélben tájékoztatták a feltárt eltérésekről, azonban erre nem reagált, és nem pótolta a hiányosságokat sem. Ezután jogkövetési vizsgálat indult.

Az ellenőrzéskor a vállalkozó részben pótolta a hiányzó bevallásokat, de csaknem 2 millió forint összegben még mindig akadtak olyan számlái, melyeket nem vallott be, és a pénztárgépes bevételei is eltértek az áfabevallások adataitól.

A revízió végén, a megkapott NAV-jegyzőkönyv hatására a vállalkozó végül rendbe tette áfabevallásait: a téves összegeket önellenőrzéssel módosította, benyújtotta a hiányzó járulékbevallását és szja-bevallását is.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

nav

adóellenőrzés

online számla

online pénztárgépek