Hatalmas a felfordulás: kitiltják az autókat a Balaton ikonikus utcájáról

HelloVidék   
  Megosztom
Hatalmas a felfordulás: kitiltják az autókat a Balaton ikonikus utcájáról

155 millió forint vissza nem térítendő pályázati támogatásból folytatódik a Visszhang-domb turisztikai fejlesztése illetve felújítják a Csokonai- és a Dózsa György utca közötti lépcsőt. A munkálatok várhatóan csak a szezon után kezdődnek el – írja a Tihanyi Visszhang.

Mint írták, a forrást a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program pályázatán nyerte el az önkormányzat. A támogatásból befejeződik a Visszhang-domb komplex turisztikai fejlesztése. A tervek szerint sétányokat alakítanak ki, díszburkolatokat fektetnek le, átfogó tereprendezést végeznek, kitisztítják a környező erdősávokat, megújítják a zöldfelületeket, új növényeket ültetnek és öntöző-hálózatot alakítanak ki. A dombon egységes információs táblákat helyeznek el és felújítják a Csokonai utca és a Dózsa György utca közti lépcsőt.

Fontos fejlesztésről van szó, hiszen a település legnépszerűbb turisztikai fogadóterülete ez. Ha elkészülünk a beruházással, akkor az Apátságtól, a Pisky sétányon át az Echo dombig egy látványos, igényes terület fogadja majd az ideérkezőket

- közölte Tósoki Imre polgármester, aki külön kiemelte azt is, hogy

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

tihany

visszhang-domb

beruházás

fejlesztés

autómentes utca

turisztikai fejlesztés