Hatalmas a felfordulás: kitiltják az autókat a Balaton ikonikus utcájáról

HelloVidék   
  Megosztom
Hatalmas a felfordulás: kitiltják az autókat a Balaton ikonikus utcájáról

155 millió forint vissza nem térítendő pályázati támogatásból folytatódik a Visszhang-domb turisztikai fejlesztése illetve felújítják a Csokonai- és a Dózsa György utca közötti lépcsőt. A munkálatok várhatóan csak a szezon után kezdődnek el – írja a Tihanyi Visszhang.

Mint írták, a forrást a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program pályázatán nyerte el az önkormányzat. A támogatásból befejeződik a Visszhang-domb komplex turisztikai fejlesztése. A tervek szerint sétányokat alakítanak ki, díszburkolatokat fektetnek le, átfogó tereprendezést végeznek, kitisztítják a környező erdősávokat, megújítják a zöldfelületeket, új növényeket ültetnek és öntöző-hálózatot alakítanak ki. A dombon egységes információs táblákat helyeznek el és felújítják a Csokonai utca és a Dózsa György utca közti lépcsőt.

Fontos fejlesztésről van szó, hiszen a település legnépszerűbb turisztikai fogadóterülete ez. Ha elkészülünk a beruházással, akkor az Apátságtól, a Pisky sétányon át az Echo dombig egy látványos, igényes terület fogadja majd az ideérkezőket

- közölte Tósoki Imre polgármester, aki külön kiemelte azt is, hogy

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

tihany

visszhang-domb

beruházás

fejlesztés

autómentes utca

turisztikai fejlesztés