Itt a kormány bejelentése: ez lesz a rezsicsökkentéssel, eddig maradnak a hatósági árak

Pénzcentrum   
  Megosztom
Itt a kormány bejelentése: ez lesz a rezsicsökkentéssel, eddig maradnak a hatósági árak

Szombat délutánra hirdetett kormányinfót Gulyás Gergely kancelláriaminiszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő. Az átlagfogyasztásig 2023-ban is fenntartják a rezsicsökkentést a lakosságnak - hangzott el a tájékoztatón.

A kormány foglalkozott a háború kérdésével, gazdasági ügyekkel és gyermekvédelemmel is, valamint azzal, hogy a 10. orosz szankciós csomagot elfogadta az EU - sorolta Gulyás Gergely.

A miniszter arról beszélt: a legfrissebb foglalkoztatási adatok szerint 4,7 millióan dolgoznak, 46 ezerrel többen, mint egy éve. Az energiaárak kapcsán elmondta, az emelkedés jelenik meg az élelmiszerek és a szolgáltatások áraiban is.

Az átlagfogyasztásig 2023-ban is fenntartják a rezsicsökkentést a lakosságnak

- ismertette.

Ileltve a vállalkozásokat is igyekszik segíteni a kormány, a támogatások megmaradnak. A költségvetési egyensúlyt fenn kell tartani, ez sikerült 2022-ben is, és idén is csökkentik a hiányt, a kormány elkötelezett a 3,9 százalékos hiánycél mellett. A szükséges bevételeket a különadókból fedezik, amelyeket fenntartanak 2023-ban.

A kormány készen áll arra, hogy tárgyaljon az érintett nagy cégekkel a befizetés módjáról, de az adótétel változatlan marad - tette hozzá. A miniszter kifejtette: szigorítani fogják a gyermekvédelmi törvényt is a közeljövőben.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

kormányinfó

rezsicsökkentés

rezsitámogatás

gulyás gergely

szentkirályi alexandra