Itt a kormány bejelentése: ez lesz a rezsicsökkentéssel, eddig maradnak a hatósági árak

Pénzcentrum   
  Megosztom
Itt a kormány bejelentése: ez lesz a rezsicsökkentéssel, eddig maradnak a hatósági árak

Szombat délutánra hirdetett kormányinfót Gulyás Gergely kancelláriaminiszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő. Az átlagfogyasztásig 2023-ban is fenntartják a rezsicsökkentést a lakosságnak - hangzott el a tájékoztatón.

A kormány foglalkozott a háború kérdésével, gazdasági ügyekkel és gyermekvédelemmel is, valamint azzal, hogy a 10. orosz szankciós csomagot elfogadta az EU - sorolta Gulyás Gergely.

A miniszter arról beszélt: a legfrissebb foglalkoztatási adatok szerint 4,7 millióan dolgoznak, 46 ezerrel többen, mint egy éve. Az energiaárak kapcsán elmondta, az emelkedés jelenik meg az élelmiszerek és a szolgáltatások áraiban is.

Az átlagfogyasztásig 2023-ban is fenntartják a rezsicsökkentést a lakosságnak

- ismertette.

Ileltve a vállalkozásokat is igyekszik segíteni a kormány, a támogatások megmaradnak. A költségvetési egyensúlyt fenn kell tartani, ez sikerült 2022-ben is, és idén is csökkentik a hiányt, a kormány elkötelezett a 3,9 százalékos hiánycél mellett. A szükséges bevételeket a különadókból fedezik, amelyeket fenntartanak 2023-ban.

A kormány készen áll arra, hogy tárgyaljon az érintett nagy cégekkel a befizetés módjáról, de az adótétel változatlan marad - tette hozzá. A miniszter kifejtette: szigorítani fogják a gyermekvédelmi törvényt is a közeljövőben.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

kormányinfó

rezsicsökkentés

rezsitámogatás

gulyás gergely

szentkirályi alexandra