Szinte ingyen lehet így új autód: bárki élhet a lehetőséggel, ennyi kell hozzá

HelloVidék   
  Megosztom
Szinte ingyen lehet így új autód: bárki élhet a lehetőséggel, ennyi kell hozzá

Jelenleg két bank, az OTP és a Takarékbank kínál gépkocsinyeremény-betétet, előbbinél 5 (csak betétkönyv formájában elérhető), 10, 20 és 50 ezer forintos címletet válthatunk meg, míg utóbbinál 10, 20, 50, 100, 150, de akár 200 ezreset is - szúrta ki a Pénzcentrum a Portfolio írását.


 


 

A betétekre kamatot számolnak a bankok, de ezt nem fizetik ki a betéteseknek, hanem nyereményalapot képeznek belőle, ebből fizetik ki a különböző jutalmakat. Mondjuk ezek a kamatok eléggé alacsonyak, az OTP-nél alapkamatot és prémium kamatot is számolnak, előbbi 0,45%, ebből képezik a havi nyeremények fedezetét. A Takarékbanknál ennél is kevesebb.

A portál szerint jelenleg az OTP-nél 2,7 millió betét van nyitva, a Takarékbank pedig 130 ezer ügyfelet szolgál ki. Az OTP-nél jelenleg 3, a Takarékbanknál pedig 1 autó vár a gazdájára, a többi eddig át nem vett nyereményt már csak készpénzben kaphatja meg a betét tulajdonosa. A Takarékbank jelenleg egy 300 000 Ft értékű Notebook.hu utalványt, valamint egy Suzuki S-Cross 1.4 Hybrid GL+ 2WD 6MT típusú személyautót kínál nyereményként, az OTP-nél pedig különböző Suzuki és Toyota márkájú gépjárművek megnyerésére van lehetőség.

Nem mindenki jelentkezik a nyereményért

A két gépkocsinyeremény-betétet forgalmazó bank az állományuk részleteiről elmondta, hogy jelenleg az OTP-nél 2,7 millió betét van nyitva, a Takarékbank pedig 130 ezer ügyfelet szolgál ki. A nyereménybetétek iránti kereslet időszakosan változik, jelenleg a kamatkörnyezet miatt az ügyfelek a magas hozammal kecsegtető lehetőségeket keresik, így visszaesett a nyitások száma. A Takarékbank ügyfelei szívesebben választják az autónyereményt, míg az OTP betétesei a készpénzt veszik fel gyakrabban.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

gépkocsi

gépkocsinyeremény-betétkönyv

gépkocsinyeremény-betét