Szinte ingyen lehet így új autód: bárki élhet a lehetőséggel, ennyi kell hozzá

HelloVidék   
  Megosztom
Szinte ingyen lehet így új autód: bárki élhet a lehetőséggel, ennyi kell hozzá

Jelenleg két bank, az OTP és a Takarékbank kínál gépkocsinyeremény-betétet, előbbinél 5 (csak betétkönyv formájában elérhető), 10, 20 és 50 ezer forintos címletet válthatunk meg, míg utóbbinál 10, 20, 50, 100, 150, de akár 200 ezreset is - szúrta ki a Pénzcentrum a Portfolio írását.


 


 

A betétekre kamatot számolnak a bankok, de ezt nem fizetik ki a betéteseknek, hanem nyereményalapot képeznek belőle, ebből fizetik ki a különböző jutalmakat. Mondjuk ezek a kamatok eléggé alacsonyak, az OTP-nél alapkamatot és prémium kamatot is számolnak, előbbi 0,45%, ebből képezik a havi nyeremények fedezetét. A Takarékbanknál ennél is kevesebb.

A portál szerint jelenleg az OTP-nél 2,7 millió betét van nyitva, a Takarékbank pedig 130 ezer ügyfelet szolgál ki. Az OTP-nél jelenleg 3, a Takarékbanknál pedig 1 autó vár a gazdájára, a többi eddig át nem vett nyereményt már csak készpénzben kaphatja meg a betét tulajdonosa. A Takarékbank jelenleg egy 300 000 Ft értékű Notebook.hu utalványt, valamint egy Suzuki S-Cross 1.4 Hybrid GL+ 2WD 6MT típusú személyautót kínál nyereményként, az OTP-nél pedig különböző Suzuki és Toyota márkájú gépjárművek megnyerésére van lehetőség.

Nem mindenki jelentkezik a nyereményért

A két gépkocsinyeremény-betétet forgalmazó bank az állományuk részleteiről elmondta, hogy jelenleg az OTP-nél 2,7 millió betét van nyitva, a Takarékbank pedig 130 ezer ügyfelet szolgál ki. A nyereménybetétek iránti kereslet időszakosan változik, jelenleg a kamatkörnyezet miatt az ügyfelek a magas hozammal kecsegtető lehetőségeket keresik, így visszaesett a nyitások száma. A Takarékbank ügyfelei szívesebben választják az autónyereményt, míg az OTP betétesei a készpénzt veszik fel gyakrabban.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

gépkocsi

gépkocsinyeremény-betétkönyv

gépkocsinyeremény-betét