Kész életveszély a hazai autópályákon: egy hét alatt 8 durva kamionbaleset történt

HelloVidék   
  Megosztom
Kész életveszély a hazai autópályákon: egy hét alatt 8 durva kamionbaleset történt

Csak az M1-es autópályán naponta 36 ezer jármű halad át, amiből minden harmadik kamion. Az eddigi adatok alapján a hazai utakon az elmúlt héten öt sofőr elaludt vezetés közben, de olyan is volt, aki ittasan vezetett - számolt be róla az RTL.

Az eddigi adatok alapján öt sofőr elaludt vezetés közben, de olyan is volt, aki ittasan vezetett, emiatt árokba hajtott. Egy helyen egy kamion lángra lobbant, másutt utoléréses baleset történt - az autópályákat kezelő Infrastruktúrta fejlesztő Zrt most hozta nyilvánosságra ezeket az adatokat.

A forgalomszámláló adatok szerint a hazai autópályák útjain a legnagyobb forgalom az M1-esen van, itt óránként 1500 autó, naponta több mint 36 ezer jármű halad át, amiből minden harmadik kamion. Az RTL által megszólaltatott szakértő szerint a kamionosok többsége külföldi. A balesetek egy részét a sofőrők figyelmetlensége okozza, vagy mert fáradtak, vagy mert lankad a figyelmük, vagy mert elalszanak. A balesetek másik gyakori oka a járművek műszaki állapota. Egy-egy ilyen kamionbaleset azonban órákra lebéníthatja a hazai forgalmat.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

kamion

baleset

m1