Kész életveszély a hazai autópályákon: egy hét alatt 8 durva kamionbaleset történt

HelloVidék   
  Megosztom
Kész életveszély a hazai autópályákon: egy hét alatt 8 durva kamionbaleset történt

Csak az M1-es autópályán naponta 36 ezer jármű halad át, amiből minden harmadik kamion. Az eddigi adatok alapján a hazai utakon az elmúlt héten öt sofőr elaludt vezetés közben, de olyan is volt, aki ittasan vezetett - számolt be róla az RTL.

Az eddigi adatok alapján öt sofőr elaludt vezetés közben, de olyan is volt, aki ittasan vezetett, emiatt árokba hajtott. Egy helyen egy kamion lángra lobbant, másutt utoléréses baleset történt - az autópályákat kezelő Infrastruktúrta fejlesztő Zrt most hozta nyilvánosságra ezeket az adatokat.

A forgalomszámláló adatok szerint a hazai autópályák útjain a legnagyobb forgalom az M1-esen van, itt óránként 1500 autó, naponta több mint 36 ezer jármű halad át, amiből minden harmadik kamion. Az RTL által megszólaltatott szakértő szerint a kamionosok többsége külföldi. A balesetek egy részét a sofőrők figyelmetlensége okozza, vagy mert fáradtak, vagy mert lankad a figyelmük, vagy mert elalszanak. A balesetek másik gyakori oka a járművek műszaki állapota. Egy-egy ilyen kamionbaleset azonban órákra lebéníthatja a hazai forgalmat.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? IGEN, VAN! MEGÉRI VÁLTANI

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes szémlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

kamion

baleset

m1