Sokkoló: sokan már a vényköteles gyógyszereiket sem tudják kiváltani

24.hu   
  Megosztom
Sokkoló: sokan már a vényköteles gyógyszereiket sem tudják kiváltani

Egyre többen spórolnak a gyógyszereken, a felírt receptek közül sem mindent váltanak ki az emberek – ezt tapasztalják a Hálózatban Működő Gyógyszertárak Szövetségének (HGYSZ) tagjai, írja az RTL. Főleg vitaminokból vesznek kevesebbet és azokat a vényköteles gyógyszereket nem váltják ki, amelyek elhagyásánál nem éreznek változást. A Híradónak nyilatkozó háziorvos szerint azonban ezek a gyógyszerek is fontosak.


 

Zlinszky János, a HGYSZ elnöke azt mondta:

Azt is észrevettük, hogy azok közül, akiknek több vényköteles gyógyszer is fel van írva, sokan nem biztos, hogy mindent kiváltanak.

A szövetség szerint főleg azokat a gyógyszereket nem váltják ki, amelyek elhagyásánál nem éreznek változást, ilyen például a koleszterincsökkentő, ezek elhagyása viszont hosszú távon állapotromláshoz vezethet. Késmárky András háziorvos ezzel kapcsolatban jelezte:

Többféle kockázata van, mert vannak gyógyszerek, amelyek hatását valóban nem érezzük meg azonnal, viszont arra szolgálnak, hogy a megfelelő szintet fenntartsák, és ne romoljon az egészségi állapot, tehát ebben az esetben annyit tapasztalnak, hogy ugyanolyan jól vannak, mint tegnap.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

gyógyszer

gyógyszer támogatás

gazdasági válság