Sokkoló: sokan már a vényköteles gyógyszereiket sem tudják kiváltani

24.hu   
  Megosztom
Sokkoló: sokan már a vényköteles gyógyszereiket sem tudják kiváltani

Egyre többen spórolnak a gyógyszereken, a felírt receptek közül sem mindent váltanak ki az emberek – ezt tapasztalják a Hálózatban Működő Gyógyszertárak Szövetségének (HGYSZ) tagjai, írja az RTL. Főleg vitaminokból vesznek kevesebbet és azokat a vényköteles gyógyszereket nem váltják ki, amelyek elhagyásánál nem éreznek változást. A Híradónak nyilatkozó háziorvos szerint azonban ezek a gyógyszerek is fontosak.


 

Zlinszky János, a HGYSZ elnöke azt mondta:

Azt is észrevettük, hogy azok közül, akiknek több vényköteles gyógyszer is fel van írva, sokan nem biztos, hogy mindent kiváltanak.

A szövetség szerint főleg azokat a gyógyszereket nem váltják ki, amelyek elhagyásánál nem éreznek változást, ilyen például a koleszterincsökkentő, ezek elhagyása viszont hosszú távon állapotromláshoz vezethet. Késmárky András háziorvos ezzel kapcsolatban jelezte:

Többféle kockázata van, mert vannak gyógyszerek, amelyek hatását valóban nem érezzük meg azonnal, viszont arra szolgálnak, hogy a megfelelő szintet fenntartsák, és ne romoljon az egészségi állapot, tehát ebben az esetben annyit tapasztalnak, hogy ugyanolyan jól vannak, mint tegnap.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? IGEN, VAN! MEGÉRI VÁLTANI

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes szémlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

gyógyszer

gyógyszer támogatás

gazdasági válság