Gulyás Gergely bejelentette: újra drágulni fog a gáz, erre készüljön a magyar lakosság

HelloVidék   
  Megosztom
Gulyás Gergely bejelentette: újra drágulni fog a gáz, erre készüljön a magyar lakosság

Elhúzódik a háború, ez pedig újabb emelkedést fog hozni a gázárakban - mondta Gulyás Gergely a kormányinfón. Az infláció csökkenése reménykeltő, és továbbra is dolgoznak azon, hogy az év végére egyszámjegyű legyen az áremelkedés, számolt be a Pénzcentrum. 

Estébe nyúló ülést tartott tegnap a kormány - ezzel kezdte a mai kormányinfót Szentkirályi Alexandra és Gulyás Gergely. A kormány továbbra is elhúzódó háborúra számít, annak minden negatív gazdaságpolitikai következményével, írja a Pénzcentrum.

Az infláció mindenhol rekordokat dönt, és látják, hogy hazánk se tudott ebből kimaradni. Ez abból adódik, hogy az energiakitettségünk nagyobb, vagyis az energiaárakra is komoly hatással van. Szerény mértékben, de csökkenni kezdett szerencsére az infláció. Most választ kell találni, mi az infláció oka, ez a kezelés feltétele is - leginkább külső okokat látnak emögött. A kormány célja továbbra is az, hogy az év végére egyszámjegyű legyen az infláció.

És ha már jegybank: a minisztert megkérdezték Matolcsy György tegnap, a Parlamentben tett beszédéről, de mint fogalmazott, nem akarnak állást foglalni. Mint elmondta, a kormány korrekt és jó együttműködést szerene a jegybankkal, és nem akarnak személyes okokat feltételezni amögött, amit Matolcsy elmondott.

Egy kérdés azt firtatta, hogy mit tud tenni a kormány a kistelepülések gyógyszertárainak védelme érdekében, amelyek sorra zárnak be? Gulyás válasza szerint kiegészítő támogatást nyújtanak majd, illetve a hiányzó gyógyszerek kivételével a fontos gyógyszerek rendelkezésre állnak. Olyan tendenciát azonban nem lát a kormány, hogy a magyarok gyógyszerfelhalmozásba kezdtek volna.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

gulyás gergely

kormányinfó

gázárak

infláció

háború