Gulyás Gergely bejelentette: újra drágulni fog a gáz, erre készüljön a magyar lakosság

HelloVidék   
  Megosztom
Gulyás Gergely bejelentette: újra drágulni fog a gáz, erre készüljön a magyar lakosság

Elhúzódik a háború, ez pedig újabb emelkedést fog hozni a gázárakban - mondta Gulyás Gergely a kormányinfón. Az infláció csökkenése reménykeltő, és továbbra is dolgoznak azon, hogy az év végére egyszámjegyű legyen az áremelkedés, számolt be a Pénzcentrum. 

Estébe nyúló ülést tartott tegnap a kormány - ezzel kezdte a mai kormányinfót Szentkirályi Alexandra és Gulyás Gergely. A kormány továbbra is elhúzódó háborúra számít, annak minden negatív gazdaságpolitikai következményével, írja a Pénzcentrum.

Az infláció mindenhol rekordokat dönt, és látják, hogy hazánk se tudott ebből kimaradni. Ez abból adódik, hogy az energiakitettségünk nagyobb, vagyis az energiaárakra is komoly hatással van. Szerény mértékben, de csökkenni kezdett szerencsére az infláció. Most választ kell találni, mi az infláció oka, ez a kezelés feltétele is - leginkább külső okokat látnak emögött. A kormány célja továbbra is az, hogy az év végére egyszámjegyű legyen az infláció.

És ha már jegybank: a minisztert megkérdezték Matolcsy György tegnap, a Parlamentben tett beszédéről, de mint fogalmazott, nem akarnak állást foglalni. Mint elmondta, a kormány korrekt és jó együttműködést szerene a jegybankkal, és nem akarnak személyes okokat feltételezni amögött, amit Matolcsy elmondott.

Egy kérdés azt firtatta, hogy mit tud tenni a kormány a kistelepülések gyógyszertárainak védelme érdekében, amelyek sorra zárnak be? Gulyás válasza szerint kiegészítő támogatást nyújtanak majd, illetve a hiányzó gyógyszerek kivételével a fontos gyógyszerek rendelkezésre állnak. Olyan tendenciát azonban nem lát a kormány, hogy a magyarok gyógyszerfelhalmozásba kezdtek volna.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

gulyás gergely

kormányinfó

gázárak

infláció

háború