Meglepő eredményt hozott a kutatás: ennyit számít a csomagolás, amikor vásárolunk

HelloVidék   
  Megosztom
Meglepő eredményt hozott a kutatás: ennyit számít a csomagolás, amikor vásárolunk

A csomagolás döntő tényező egy termék eladásánál, hiszen ez alapján is következtethetünk egyrészt a minőségére, értékére, másrészt életérzést közvetít. A kutatások szerint az átlagos vásárló, aki mindössze 30 percet tölt el egy áruházban, összesen 9 ezer árucikket vesz észre ez idő alatt, másodpercenként 6-ot. Ez alapján kiszámolható, hogy a csomagolásra csupán 0,16 másodperc jut, ebbe kell besűríteni a hatást, a külsőségek meggyőzőerejét, amely alapján a vásárló eldönti, leteszi-e az adott termék mellett a voksát. Szakál János, a díszdobozairól elismert családi vállalkozás, az Sz. Variáns Kft. tulajdonos-ügyvezetője egy költséghatékony, de mégis nemes eleganciát sugárzó megoldást javasol az egyediség közvetítésére.

A külcsín megfog, a belbecs megtart

A csomagolástechnika többszörös díjnyertes nagymestere, az Sz. Variáns számára elsődleges szempont, hogy a külcsín kifejezze a belső tartalom minőségét, így talált rá arra az ideális, itthon kevéssé elterjedt technológiára, amely lehetővé teszi, hogy top márkák prémium termékei méltó csomagolásban pompázhassanak. A debreceni székhelyű cég a 3D formalakkozás és aranyozás segítségével előkelő díszdobozt alkotott meg egyik első számú partnere, a St. Andrea Szőlőbirtok terméke számára. Az elegáns megjelenésű St. Andrea Nagy-Eged dűlő Grand Superior 2017-es Egri Bikavért 2021-ben a világ 50 legjobb bora közé választották.

Az Sz. Variáns által alkalmazott, korszerű technológia számos előnnyel bír, hiszen tűpontos nyomtatást tesz lehetővé, a normál UV lakknál is erősebb fényességet biztosít, ezen felül költséghatékony, mert a mechanikusan kivitelezett dombornyomást is helyettesítheti. Az aranyozással egybekötött eljárás tökéletes eszköz arra, hogy reprezentálja a termék értékét.

A 3D formalakkozást akkor ajánljuk, ha a cél fényűző, egyedülálló hatás elérése, hiszen a segítségével hozhatunk létre igazán elegáns, kitapinthatóan különleges felületet: egyszerre ad valós domborúságot és fényes-lakkozott hatást

- mondja Szakál János, az Sz. Variáns ügyvezető tulajdonosa.

Egy jól tervezett boros díszdoboz is értéket teremt

A St. Andrea Szőlőbirtok, mely közel 20 éve működik együtt az Sz. Variánssal, pontosan ezt a hatást kereste, többek között akkor is, amikor ámulatba ejtő, sajátos karakterű bora, St. Andrea Nagy-Eged dűlő Grand Superior 2017-es Egri Bikavér díszdobozának megálmodásáról volt szó.

Szeretnénk a borainknak értékes, szép megjelenést adni, amely figyelemfelkeltő és presztízsépítő. Minden egyes momentumnak jelentősége van a végső megítélésben. A magas színvonalú csomagolás sokat tud segíteni a bor jó üzenetének kialakításában. Ezt az emberek arcán is látjuk, amikor a St. Andrea értékesítési pontra vagy a Pincébe belépve szemtől szemben találják magukat egy elegáns díszdobozban elhelyezett borral. Rögtön tudják, hogy valami különlegesre, értékesre találtak

- mondja Dr. Lőrincz György, a St. Andrea Szőlőbirtok tulajdonosa.

A folyamatosan fejlődő, kreatív és emlékezetes csomagolásokat megalkotó Sz. Variáns a St. Andrea Szőlőbirtokon kívül – többek között – olyan nagy nevek prémium termékeit öltöztette már ünneplőbe, mint a Herendi Porcelánmanufaktúra, a Stühmer vagy a Gerbaud.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

csomagoéás

díszcsomagolás

vásárlók

szakál jános