Nagyot kaszálhat, aki most belevág: mutatjuk, mit érdemes most termeszteni

Agrárszektor   
  Megosztom
Nagyot kaszálhat, aki most belevág: mutatjuk, mit érdemes most termeszteni

A gomba a mai napig az egyik legmegosztóbb alapanyagok egyike, vagy utálja valaki, vagy egyenesen odáig van érte. Nem számít, hogy melyik tábort erősítjük, az kétségtelen, hogy egy szuperélelmiszerről van, nagyon egészséges, tartalmazza az összes fő esszenciális aminosavat, mindezt elérhető áron. Az Agrárszektor szerint az elmúlt idők nehézségei persze ezt az ágazatot sem kímélték, ám ennek ellenére nem kell vagyonokat otthagyni érte a boltokban. Ráadásul komoly támogatáshoz juthat az, aki most a termesztésére adja a fejét.

Ahogy a portál írja, nem túlzás azt mondani, hogy megéri ma gombákkal foglalkozni, hiszen a fogyasztásnövekedés intenzívebb, mint amit a termesztés követni tud. A helyi termelés és a helyi fogyasztás pedig még rejt magában kiaknázatlan lehetőségeket, továbbá bővülnek exportpiacaink is.

Ugyanakkor a lapnak Vattamány Ágnes elmondta, hogy csak mérethatékony üzemeknek éri meg ma gombát termeszteni, ahol a legmodernebb, például polcos, felszíni technológiát alkalmazzák. Ráadásul a támogatástól sem mentes az ágazat:

Hogyan lehet támogatáshoz jutni? Miért éri meg a termesztés? Minden fontos információ kiderül az Agrárszektor teljes cikkéből, ide kattintva.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

agrárszektor

gomba

gombatermesztés

pályázat

pénz