Döntött az Alkotmánybíróság: Dunaújvárosnak nem jár utána adó, hiába áll ott az akkugyár

HelloVidék   
  Megosztom
Döntött az Alkotmánybíróság: Dunaújvárosnak nem jár utána adó, hiába áll ott az akkugyár

Az Alkotmánybíróság szerint nincs oka panaszra Dunaújvárosnak az iváncsai – akkumulátorgyárat, gépgyártó üzemet és gumigyárat is magában foglaló – különleges gazdasági övezet miatt. A város azt nehezményezte, hogy ezzel elesik az üzemek biztosította adóbevételektől, és lakosonként 100 ezer forintra taksálták a buktát, írja a hvg.hu.

A kormány 2021-ben döntötte el, hogy Göd után másodikként Fejér megyében hoz létre különleges gazdasági övezetet, amely az iváncsai akkumulátorgyár és a török Yaris Kabin 6,5 milliárd forintos mezőgazdasági gépalkatrész-üzeme mellett kiterjed a rácalmási Hankook gumigyárra és annak raktárbővítésére.

A város azután nyújtott be keresetet, hogy a kormány különleges gazdasági övezetté nyilvánította a beruházásokat, és ezzel eltérítette az iparűzési adót a környező településektől.

Az Alkotmánybíróság a panaszt azzal dobta vissza, hogy Dunaújváros érintettsége a beruházásokban nem bizonyított.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

dunaújváros

akkumulátor

akkugyár

alkotmánybíróság