Döntött az Alkotmánybíróság: Dunaújvárosnak nem jár utána adó, hiába áll ott az akkugyár

HelloVidék   
  Megosztom
Döntött az Alkotmánybíróság: Dunaújvárosnak nem jár utána adó, hiába áll ott az akkugyár

Az Alkotmánybíróság szerint nincs oka panaszra Dunaújvárosnak az iváncsai – akkumulátorgyárat, gépgyártó üzemet és gumigyárat is magában foglaló – különleges gazdasági övezet miatt. A város azt nehezményezte, hogy ezzel elesik az üzemek biztosította adóbevételektől, és lakosonként 100 ezer forintra taksálták a buktát, írja a hvg.hu.

A kormány 2021-ben döntötte el, hogy Göd után másodikként Fejér megyében hoz létre különleges gazdasági övezetet, amely az iváncsai akkumulátorgyár és a török Yaris Kabin 6,5 milliárd forintos mezőgazdasági gépalkatrész-üzeme mellett kiterjed a rácalmási Hankook gumigyárra és annak raktárbővítésére.

A város azután nyújtott be keresetet, hogy a kormány különleges gazdasági övezetté nyilvánította a beruházásokat, és ezzel eltérítette az iparűzési adót a környező településektől.

Az Alkotmánybíróság a panaszt azzal dobta vissza, hogy Dunaújváros érintettsége a beruházásokban nem bizonyított.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

dunaújváros

akkumulátor

akkugyár

alkotmánybíróság