Jön az újabb áremelés: erre számíthatunk idén tavasszal, ha abroncs kell az autóra

HelloVidék   
  Megosztom
Jön az újabb áremelés: erre számíthatunk idén tavasszal, ha abroncs kell az autóra

Ellentétes hatások miatt került kényszerhelyzetbe az abroncspiac. A forint erősödésével összefüggésben mérséklődni, legalábbis megtorpanni látszik a termékek drágulása, a gumiszervizek mégis kénytelenek árat emelni a téli működés megnövekedett rezsiszámlái miatt.

Átlagosan ötből négy gumiszerviz biztosan megemelte a szolgáltatási árait a téli szezonban – derült ki az Index birtokába került országos felmérésből, amit az Abroncs Kereskedőház (AKH) a tavaszi gumicsereszezon közeledtével készített.

Ez most a helyzet

  • mindössze 17 százalék tartotta fenn a korábbi díjszabást,
  • a válaszadók 45 százaléka 5-10 százalékkal emelt,
  • míg a megkérdezett szervizek 38 százalékánál 15 százalékos vagy afeletti drágulás történt.

A kutatás több száz független gumiszerviz bevonásával készült, és az AKH szerint az volt a célja, hogy a fogyasztók és a szakma felé egyfajta előrejelzésként szolgáljon.

Összességében elmondható, hogy a növekvő rezsiárak nyomására a szolgáltatók nagy része kénytelen a díjakon emelni a tavaszi szezon közeledtével, függetlenül a lokációtól

- állapította meg a felmérés eredményeit értékelve Pollák Péter, az AKH kereskedelmi és marketingigazgatója.

Az emelés mértéke azonban a kutatásuk szerint várhatóan elmarad majd a korábbi évek 15-20 százalékos szintjétől. A válaszok alapján, ahol újabb drágulás lesz, ott annak mértéke ötből négy helyen már „csak” további 5-10 százalék.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

gumiabroncs

áremelkedés

szerviz

gumiabroncs-szerviz

abroncs kereskedőház