Újabb vidéki kórházban áll le a sürgősségi osztály: 60 kilométert utazhatnak a betegek ellátásért

HelloVidék   
  Megosztom
Újabb vidéki kórházban áll le a sürgősségi osztály: 60 kilométert utazhatnak a betegek ellátásért

Szüneteltetik az ajkai kórház sürgősségi osztályának működését. A főigazgató szerint nem kell aggódni, más intézményekben minden beteget el tudnak látni. Ezzel szemben a DK szakpolitikusa úgy látja: a város lakossága komoly hátrányt fog szenvedni, ráadásul az osztály újraindítása sem garantált, tudósított az ATV Híradó.

Aki az ajkai kórházhoz fordul, az megkapja a megfelelő szakellátást, megfelelő sürgősség ellátást és természetesen együttműködve a megyei intézménnyel, szorosan együttműködve a megyei intézmény különböző osztályaival, sürgős szükség esetén, konzultálva továbbítjuk a betegeket a megyei kórház irányába

- mondta Nagy Zoltán, az ajkai kórház főigazgatója az ATV Híradónak.

Komáromi Zoltán, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője szerint a megyei kórházak nincsenek felkészülve a náluk jelentkező összes betegek ellátására.

Az, hogy minden terhet rázúdítani a veszprémi kórházra, látjuk, hogy ott sincs többletember, ott sincs többletkapacitás, egy ekkora megyét nem lehet egy centrumból ellátni

- folytatta a politikus.

Navracsics Tibor, a térség parlamenti képviselője egymondatos Facebook-bejegyzésében reagált: az ajkaiak nem maradnak sürgősségi ellátás nélkül.

Közben az ajkaiak civilek is szerveződnek, azt próbálják elérni, hogy a betegek ne a 60 kilométerre fekvő megyei kórházban kaphassák meg a szükséges ellátást.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

kórház

sürgősségi ellátás

ajka

megyei kórház

veszprém