Újabb vidéki kórházban áll le a sürgősségi osztály: 60 kilométert utazhatnak a betegek ellátásért

HelloVidék   
  Megosztom
Újabb vidéki kórházban áll le a sürgősségi osztály: 60 kilométert utazhatnak a betegek ellátásért

Szüneteltetik az ajkai kórház sürgősségi osztályának működését. A főigazgató szerint nem kell aggódni, más intézményekben minden beteget el tudnak látni. Ezzel szemben a DK szakpolitikusa úgy látja: a város lakossága komoly hátrányt fog szenvedni, ráadásul az osztály újraindítása sem garantált, tudósított az ATV Híradó.

Aki az ajkai kórházhoz fordul, az megkapja a megfelelő szakellátást, megfelelő sürgősség ellátást és természetesen együttműködve a megyei intézménnyel, szorosan együttműködve a megyei intézmény különböző osztályaival, sürgős szükség esetén, konzultálva továbbítjuk a betegeket a megyei kórház irányába

- mondta Nagy Zoltán, az ajkai kórház főigazgatója az ATV Híradónak.

Komáromi Zoltán, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője szerint a megyei kórházak nincsenek felkészülve a náluk jelentkező összes betegek ellátására.

Az, hogy minden terhet rázúdítani a veszprémi kórházra, látjuk, hogy ott sincs többletember, ott sincs többletkapacitás, egy ekkora megyét nem lehet egy centrumból ellátni

- folytatta a politikus.

Navracsics Tibor, a térség parlamenti képviselője egymondatos Facebook-bejegyzésében reagált: az ajkaiak nem maradnak sürgősségi ellátás nélkül.

Közben az ajkaiak civilek is szerveződnek, azt próbálják elérni, hogy a betegek ne a 60 kilométerre fekvő megyei kórházban kaphassák meg a szükséges ellátást.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

kórház

sürgősségi ellátás

ajka

megyei kórház

veszprém