Újabb vidéki kórházban áll le a sürgősségi osztály: 60 kilométert utazhatnak a betegek ellátásért

HelloVidék   
  Megosztom
Újabb vidéki kórházban áll le a sürgősségi osztály: 60 kilométert utazhatnak a betegek ellátásért

Szüneteltetik az ajkai kórház sürgősségi osztályának működését. A főigazgató szerint nem kell aggódni, más intézményekben minden beteget el tudnak látni. Ezzel szemben a DK szakpolitikusa úgy látja: a város lakossága komoly hátrányt fog szenvedni, ráadásul az osztály újraindítása sem garantált, tudósított az ATV Híradó.

Aki az ajkai kórházhoz fordul, az megkapja a megfelelő szakellátást, megfelelő sürgősség ellátást és természetesen együttműködve a megyei intézménnyel, szorosan együttműködve a megyei intézmény különböző osztályaival, sürgős szükség esetén, konzultálva továbbítjuk a betegeket a megyei kórház irányába

- mondta Nagy Zoltán, az ajkai kórház főigazgatója az ATV Híradónak.

Komáromi Zoltán, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője szerint a megyei kórházak nincsenek felkészülve a náluk jelentkező összes betegek ellátására.

Az, hogy minden terhet rázúdítani a veszprémi kórházra, látjuk, hogy ott sincs többletember, ott sincs többletkapacitás, egy ekkora megyét nem lehet egy centrumból ellátni

- folytatta a politikus.

Navracsics Tibor, a térség parlamenti képviselője egymondatos Facebook-bejegyzésében reagált: az ajkaiak nem maradnak sürgősségi ellátás nélkül.

Közben az ajkaiak civilek is szerveződnek, azt próbálják elérni, hogy a betegek ne a 60 kilométerre fekvő megyei kórházban kaphassák meg a szükséges ellátást.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

kórház

sürgősségi ellátás

ajka

megyei kórház

veszprém