Vigyázat, visszaélnek Gyuri bácsi nevével: mi lesz így a bükki füvesember hagyatékával?

HelloVidék   
  Megosztom
Vigyázat, visszaélnek Gyuri bácsi nevével: mi lesz így a bükki füvesember hagyatékával?

Szabó Gyuri bácsi, a sokak által ismert bükki füvesember lassan 3 hónapja nincs köztünk. A Györgytea alapítója és arca 94 éves korában hunyt el egy nagyon aktív, nagyon tartalmas életút végén. Egyetlen örökösét, lányát, Lopes-Szabó Zsuzsát kérdeztük, hogyan érzi magát ő, hogyan érzi magát a cég.


 


 

Hol érzi leginkább édesapja hiányát?

Inkább úgy fogalmaznék, mikor. Esténként, 8 órakor, amikor minden nap hívtuk egymást telefonon, hol ő, hol én. Önkéntelenül ránézek az órámra ebben az időpontban és belém hasít, hogy nincs már kit felhívnom. De természetesen mindig hiányzik, lassan, nehezen szokom a gondolatot, hogy ő már egy más dimenzióban van.

Mit jelent a cég életében az ő hiánya?

Nyilván onnan is hiányzik, bár az utóbbi években már nem vett aktívan részt a vállalkozás munkájában. Neki más feladata volt: előadások, tanácsadások során gyógyított és tanított. A hivatások közül neki kettő is adatott, ez a kettő. Nyáron jobban fogjuk érezni a hiányát, mert a gyógynövény gyűjtésből-felvásárlásból mindig kivette a részét, ellenőrizte, felügyelte a minőséget. Szerencsére a kollégák megtanulták tőle, mire kell odafigyelni.

Mi az, ami mégsem változik?

Az alapok, amiket ő fektetett le, a cég működésének a tartópillérei. A házat ezekre építettük. A magyar népgyógyászat legszebb hagyományaira, a minőséget könyörtelen szigorral felügyelő igényességre, arra a szellemiségre, amit ő képviselt. Nem változik a szándékunk és törekvésünk, hogy a tőlünk telhető legjobbat nyújtsuk az embereknek, akár tudásról, akár tanácsokról, akár termékekről van szó. Hiszen ezt tanultuk tőle. A hagyományokból csak azokat szabad megtartani, amik előre mutatnak, és neki hála, van bőven mire hagyatkoznunk.

Ki viszi tovább az ő "ügyét"?

Mi mindnyájan. Mindenkinek megvan a dolga a Györgytea vállalkozásban: emberek, akik felvásárolják és feldolgozzák a növényeket, emberek, akik egyik nyárról a másikra megőrzik azok minőségét, emberek, akik becsomagolják, megint mások, akik elszállítják és a vevők kezébe adják a teadobozokat. Az én feladatom az, hogy könyörtelen szigorral felügyeljem a folyamatokat, képviseljem őt a külvilág felé, és a legjobb tudásom szerint tegyem azt, ami lehetetlen: pótoljam őt.

Mit gondol, mi volt az édesapja szellemi hagyatékának a legfontosabb eleme?

Ami miatt annyira szerették: hiteles volt, mert hitte, amit mondott. Nem vezette más cél és érdek, mint hogy az annyira szeretett gyógynövényeket népszerűsítse. Nem akart senkinek megfelelni, nem mondott olyat, amit nem hitt, és nem tett olyat, amit nem mondott. Nem tudott mindent és lehet, hogy nem tudott mindent jól, de egy dolog biztos: amit mondott, abban teljes meggyőződéssel hitt. Senki nem tett Magyarországon annyit a gyógynövények népszerűsítéséért, mint ő, és ezt a legmagasabb szakma is elismeri.

Utolsó kérdés: azt hallottuk, hogy csalók használják a nevét, arcát. Igaz ez?

Sajnos igen. Egy nagyon intenzív reklámkampányt folytat egy nemzetközi bűnszövetkezet. Mindenféle gyógyszereket, csodakenőcsöket árulnak horribilis összegekért telefonon az embereknek az ő és az én arcomat, a jól csengő Györgytea nevet használva. Mi soha nem árulunk semmit telefonon, tehát akit felhívnak, tudnia kell, hogy nem mi vagyunk. Örülnék, ha ezt is megírná a sajtó, minél többen tudják, annál kevesebb embert tudnak ilyen csúnyán becsapni.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

bükki gyógy - és termálfürdő

bükki gyógynövény

gyuri bácsi