Ömlött a pénz a békési településbe: mutatjuk, mire költötték a több mint 135 millió forintot

MTI   
  Megosztom
Ömlött a pénz a békési településbe: mutatjuk, mire költötték a több mint 135 millió forintot

Három, összesen több mint 135 millió forintos uniós fejlesztést hajtott végre a Békés vármegyei Magyarbánhegyes - közölte az önkormányzat.

A forrást a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) Plusz keretéből nyerték el, a beruházásokat kevesebb mint egy éven belül hajtották végre. A fogorvosi rendelőt 67,5 millió forintból korszerűsítették: a homlokzatot hőszigetelték, kicserélték a nyílászárókat, és hőszivattyús technikával működő központi hűtő- és fűtőberendezést építettek be.

A kétezer lelkes dél-békési község központjában hatvanmillió forintból egy közösségi térként funkcionáló szabadtéri fitneszparkot alakítottak ki öt fedett pergolával. A park területét gumiburkolattal látták el, a parkba asztalokat és székeket helyeztek ki, telepítettek fákat, továbbá kerékpártárolót és térvilágítást is alakítottak ki.

Tízmillió forintból a mini bölcsőde udvarán úgynevezett bölcsis egyensúlyfejlesztő mászócentrumot építettek, a mászókák alá műfüvet helyeztek. Felszereltek egy automata árnyékolót, így a nyári melegben is biztonságban játszhatnak a legkisebbek a műgyepen

- írták.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

beruházás

békés megye

magyarbánhegyes

önkormányzat

fogorvosi rendelő

hőszigetelés

nyílászárócsere

fűtés

fűtési rendszer

fittnesspark

bölcsőde

bölcsődefejlesztés