Ismét sztrájkolnak a pedagógusok: országszerte meghirdették a munka beszüntetését

HelloVidék   
  Megosztom
Ismét sztrájkolnak a pedagógusok: országszerte meghirdették a munka beszüntetését

Csütörtökön és pénteken tartják az újabb országos pedagógussztrájkot, amelyet a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) és a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) hirdetett meg a közoktatásban és a szakképzésben dolgozók számára a korábban elindított gördülő sztrájk keretében. Mivel a két szervezet megítélése szerint a kormány érdemben semmilyen követelésükre nem reagált, arra kérik a munkavállalókat, hogy erre a két napra szüntessék be a munkát. Az őket támogató szülőktől pedig azt, hogy lehetőség szerint tartsák otthon gyerekeiket, írja a hvg.hu.

A szakképzésben a sztrájk ideje alatt nincs tanítási kötelezettségük a pedagógusoknak, csak felügyeletet kell ellátniuk. A szakképző intézmények dolgozóit azért vonják be újra a munkabeszüntetésbe, mert a kormány nem tárgyalt velük az ágazatot érintő sztrájkkövetelésekről, egyebek mellett arról, hogy ők is legalább a közoktatásban dolgozó tanárokkal azonos fizetésemelést kapjanak.

Januárban már volt egy egyhetes országos pedagógussztrájk, a hónap végén pedig a szakképzésben dolgozók is tartottak egy kétórás figyelmeztető munkabeszüntetést.

Legutóbb kedd délelőtt vettek részt sztrájktárgyaláson a PDSZ képviselői, akik Hankó Balázs felsőoktatásért, innovációért, szakképzésért és felnőttképzésért felelős államtitkárral egyeztettek. Azt követően Nagy Erzsébet, az érdekképviselet országos választmányának tagja azt mondta az Indexnek, hogy egyik követelésük ügyében sem jutottak előre, így semmi sem indokolja, hogy lefújják a csütörtökön induló, határozatlan idejű sztrájkot.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

pedagógussztrájk

pdsz

psz

sztrájk

szakszervezet