Küszöbön a nyugdíjkatasztrófa: kiderült, milyen most a magyarok anyagi helyzete

Pénzcentrum   
  Megosztom
Küszöbön a nyugdíjkatasztrófa: kiderült, milyen most a magyarok anyagi helyzete

Úgy tűnik, a 2022-es év válsága nagyban rontott az idősek anyagi és egészügyi kilátásain, az idei év kapcsán pedig kevéssé bizakodó a lakosság. Az egészségi állapota rosszabbodására a magyar nyugdíjasok egyharmada, az anyagi helyzetük romlására több mint felük számít 2023-ban - sokkal pesszimistábbak most, mint egy évvel korábban - derült ki a Pénzcentrum friss kutatásából.

Pénzcentrum online kutatást végzett 2023. február 13-a és március 13-a közötti időszakban, főként nyugdíjasok körében. A kutatás célja volt, hogy felmérje a magyar nyugdíjasok anyagi helyzetének, egészségi állapotának megítélését a 2022-es válságok sújtotta évre vonatkozóan. A kutatást egy évvel korábban szintén elvégezte a lap, akkor a koronavírus magyarországi megjelenése óta eltelt időszakban végbement változásokat vizsgálva.

A felmérésre kapott válaszok alapján megállapítható, hogy a nyugdíjasok helyzete Magyarországon 2022-ben tovább romlott, és 2023-as kilátásaikat is rosszabbra értékelik, kevésbé bizakodók, mint 2022-ben. Az aktív és nyugdíjas válaszadók között egyaránt nőtt azok aránya, akik szerint Magyarországon a nyugdíjasoknak nélkülözniük kell, és egyre többen gondolják úgy, hogy a magyar nyugdíjasok helyzete kilátástalan.

Íme, egy táblázatba összerendezve a lényeg:

A cikk folytatását a Pénzcentrumon olvashatod !

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

nyugdíj

magyar nyugdíjas

nyugdíjkatasztrófa

gazdaság