Újabb legendás belvárosi vendéglő húzza le a rolót: nem bírtak a horror rezsivel

HelloVidék   
  Megosztom
Újabb legendás belvárosi vendéglő húzza le a rolót: nem bírtak a horror rezsivel

Megvan a rezsiválság első makói áldozata a vendéglátásban: nem véglegesen ugyan, de bezárt a főtéri Korona étterem. A hely valaha a város legelegánsabb szállodája és étterme volt - írta a Délmagyar.

Megszünteti eddig szokványos működését

– írja a Facebookján a dél-alföldi Makó városának legnagyobb múltú vendéglátóhelye, a Korona étterem. A bezárást azzal indokolják, hogy:

sajnálatos módon a rezsiárak emelkedése miatt éttermünk gazdaságos működtetése lehetetlen feladatnak bizonyul a jelenlegi időszakban.

A Facebookra kitett bejegyzés szerint a patinás makói étterem a már meghirdetett rendezvényeket megtartja, és azt remélik, hogy májusban újranyithatnak.

A Korona valaha a város legelegánsabb szállodája volt, annak földszinti részén működött az étterem - írta a bezárás hírére a megyei lap. A hely először 1992-ben zárt be, két évvel később az önkormányzat megvette, majd 2005-ben csaknem egymilliárdos költségvetéssel felújították. Az éttermet azóta bérbeadással próbálták működtetni, „ez néha átmenetileg sikerült, néha nem”, írja a lap. Legutóbb 2019 nyarán, akkor öt évnyi szünet után nyitott ki.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

étterem

bezárás

gazdaság

infláció

makó

rezsi

rezsicsökkentés

válság