Újabb legendás belvárosi vendéglő húzza le a rolót: nem bírtak a horror rezsivel

HelloVidék   
  Megosztom
Újabb legendás belvárosi vendéglő húzza le a rolót: nem bírtak a horror rezsivel

Megvan a rezsiválság első makói áldozata a vendéglátásban: nem véglegesen ugyan, de bezárt a főtéri Korona étterem. A hely valaha a város legelegánsabb szállodája és étterme volt - írta a Délmagyar.

Megszünteti eddig szokványos működését

– írja a Facebookján a dél-alföldi Makó városának legnagyobb múltú vendéglátóhelye, a Korona étterem. A bezárást azzal indokolják, hogy:

sajnálatos módon a rezsiárak emelkedése miatt éttermünk gazdaságos működtetése lehetetlen feladatnak bizonyul a jelenlegi időszakban.

A Facebookra kitett bejegyzés szerint a patinás makói étterem a már meghirdetett rendezvényeket megtartja, és azt remélik, hogy májusban újranyithatnak.

A Korona valaha a város legelegánsabb szállodája volt, annak földszinti részén működött az étterem - írta a bezárás hírére a megyei lap. A hely először 1992-ben zárt be, két évvel később az önkormányzat megvette, majd 2005-ben csaknem egymilliárdos költségvetéssel felújították. Az éttermet azóta bérbeadással próbálták működtetni, „ez néha átmenetileg sikerült, néha nem”, írja a lap. Legutóbb 2019 nyarán, akkor öt évnyi szünet után nyitott ki.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 45 318 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 13,6 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 45 639 forintos törlesztőt (THM 13,95%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

étterem

bezárás

gazdaság

infláció

makó

rezsi

rezsicsökkentés

válság