Lebukott a pálinkafőzde: milliós bírságot kaptak a csalásért

HelloVidék   
  Megosztom
Lebukott a pálinkafőzde: milliós bírságot kaptak a csalásért

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) folyamatosan értékeli az online számlaadatokat. Az elemzőknek így tűnt fel egy pálinkafőző berendezés számlája, ahol a feltüntetett vételár még egy laikus számára is gyanúsan magas volt.

A gyanú a vevő ellenőrzésekor beigazolódott: a telephelyén bemutatott ugyan egy pálinkafőzőt, de ez nem a számlán szereplő szerkezet volt. A számlán feltüntetett berendezést mégis azonosítani tudták az ellenőrök. A beszerzett adatok, és egy korábbi vizsgálat fényképfelvételei alapján ugyanis kiderült, hogy a számlázott pálinkafőzőt és a beszerzés után levont áfát a NAV korábban, egy másik vállalkozásnál már ellenőrizte.

A NAV 2 696 000 forint adókülönbözetet állapított meg. Ezt az adózó megfizette, és lemondott fellebbezési jogáról is, ezért nem a kiszabott 200 százalékos adóbírságot, hanem ennek felét, azaz további 2 696 000 forintot kellett még befizetnie.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

pálinkafőzde

főzde

nav

nemzeti adó- és vámhivatal

csalás

számla

bírság

büntetés